Στη Θεσσαλία τα βλέμματα λόγω της νέας κακοκαιρίας Elias - Υπό παρακολούθηση ο Σπερχειός για τυχόν υπερχείλιση λέει ο Δήμαρχος Λαμίας

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία Elias.

Η κακοκαιρία Elias μπορεί να μην έχει την ένταση της προηγούμενης κακοκαιρίας Daniel που προκάλεσε και τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω ζημιά στην περιοχή. Για τον λόγο αυτόν, οι Αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή.

Το βράδυ της Δευτέρας η βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα στους δρόμους των Τρικάλων, παρόλο που η ένταση των φαινομένων δεν ήταν το ίδιο μεγάλη.

 

 

 

 

Οι κάτοικοι του θεσσαλικού κάμπου μοιράζονται στα social media συνεχώς εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Elias - LIVE: Νέο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ - Από αύριο το ισχυρότερο κύμα - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Παράλληλα, προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο Δήμαρχος Λαμίας εφιστά την προσοχή για τυχόν υπερχείλωση του ποταμού Σπερχειού.

Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε: «Στο χωριό Κόμμα, που είναι ένα χωριό πολύπαθο και αντιμετωπίζει πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείληση του Σπερχείου, είμαστε σε επιφυλακή όλο το βράδυ, παρακολουθούμε τη στάθμη του Σπερχειού».

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι βρέχει ακατάπαυστα στη δυτική Φθιώτιδα που επιβαρύνεται ο Σπερχειός γιατί είναι ο χώρος απορροής όλων των νερών της νερών», πρόσθεσε.

Εάν απαιτηθεί θα προχωρήσουν σε εκκένωση του χωριού.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ