Νίκος Φίλης για Στέφανο Κασσελάκη: Όταν μιλάει για την Αριστερά έχει δυσανεξία - Ανοιχτό ενδεχόμενο αποχώρησης, ποια η κόκκινη γραμμή (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε πυρά από τον Νίκο Φίλη, τον κατηγόρησε ότι είναι «Είναι κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο & Τραμπ»

Απασφάλισε ο Νίκος Φίλης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. "Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για 3η φορά" είπε ο πρώην βουλευτής και υπουργός επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και τη δύναμή του», είπε ο Νίκος Φίλης και συνέχισε:

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο Συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει τον Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο εκπρόσωπος Τύπου», σχολίασε για τις πρώτες αποφάσεις του νέου προέδρου.

 

Η κόκκινη γραμμή του Νίκου Φίλη

«Εάν το Νοέμβριο στο συνέδριο υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι ο κάθε ένας θα επιλέξει. Εγώ θα δω τη στιγμή εκείνη. Πάντως δεν είμαι δεδομένος ότι θα είμαι σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς».

Βολές και σε Αλέξη Τσίπρα

Καταγγελτικός ωστόσο ήταν και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φίλης, λέγοντας πως η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευθύνη όλων, όμως η «συμβολή» του τέως προέδρου του κόμματος ήταν καθοριστική.

 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Φίλης ανέφερε: «Ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδό του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ