Η Πέγκυ Σταθακοπούλου υποψήφια με τον Γιάννη Βούρο στη Ν. Φιλαφέλφεια-Χαλκηδόνα: Πολιτισμός, τέχνη και η ανάδειξη της κληρονομιάς να γίνουν άξονες δράσης

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρου είναι η δημοφιλής ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου.

«Ο Πολιτισμός, η ανάδειξη της κληρονομιάς μας και η τέχνη είναι για μένα από τους βασικούς άξονες δράσης στις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πόσω μάλλον σε έναν προσφυγικό Δήμο με σπουδαία ιστορία, όπως αυτός της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» αναφέρει η κα Σταθακοπούλου και προσθέτει:

«Είναι βαθιά μου πεποίθηση λοιπόν πως με Δήμαρχο τον Γιάννη Βούρο, μπορούμε την ερχόμενη πενταετία 2024 – 2029, όχι μόνο να συνεχίσουμε όλα αυτά που μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί και υλοποιηθεί στους τομείς αυτούς, αλλά να κάνουμε πολλά περισσότερα. Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού συμμετέχουν άνθρωποι με γνώσεις, εμπειρία και σχέδιο και με συλλογική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε τον Δήμο, σε Δήμο πρότυπο. Ευχαριστώ θερμά τον Γιάννη Βούρο για την εμπιστοσύνη του και την τιμητική πρότασή του να συνεισφέρω σε αυτή την προσπάθεια».

Ανακοινώνοντας η ίδια τη συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές η καταξιωμένη ηθοποιός έγραψε: «Είναι μεγάλη χαρά για μένα και ξεχωριστή τιμή η συμμετοχή μου ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον συνδυασμό Πολιτών Πολιτεία του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας με υποψήφιο Δήμαρχο τον αγαπημένο μου φίλο Γιάννη Βούρο.

 

 

Πιστεύω και εκτιμώ βαθιά την γιγάντια προσπάθεια και την ακούραστη προσφορά του στον καθημερινό αγώνα για την Πόλη. Θα είμαι εκεί με όλες μου τις δυνάμεις! Σας ευχαριστώ!»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Πέγκυ Σταθακοπούλου μετέχει σε εκλογική διαδικασία. Ήταν υποψήφια στις προηγούμενες Ευρωεκλογές το 2019 με τη ΝΔ, τώρα όμως συναντά και πάλι μετά από 29 χρόνια τον Γιάννη Βούρου όπου είχαν πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ-1 «Ταύρος με Τοξότη».

Σε δήλωσή του, ο Γιάννης Βούρος, αναφερόμενος στην υποψηφιότητά της ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε πως η Πέγκυ Σταθακοπούλου, θα είναι υποψήφια στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία», με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Βούρο», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Βούρου.

 

 

Ποια είναι η Πέγκυ Σταθακοπούλου

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου είναι ηθοποιός με μακρά και σημαντική πορεία στον χώρο, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο έργο του Μπράιαν Κλάρκ «Σε ποιόν ανήκει η ζωή μου» με τον θίασο του Κ. Καρρά και στη συνέχεια στην «Εύθυμη Χήρα» του Λέχαρ με τον θίασο της Α. Βουγιουκλάκη.

 

 

Πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Μ. Κατράκη στο έργο του Ν. Μαντζάρι «Ταμπού» και στη συνέχεια στο έργο του Ν. Φο «Ούνα φάτσα, άλλη ράτσα» καθώς και στο έργο του Α. Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» με τον θίασο του Α. Αλεξανδράκη.

Ήταν πρωταγωνίστρια στα έργα: «Το κορίτσι της γειτονιάς» του Γ. Αρμένη, «Λοκαντιέρα» του Κ. Γκολντόνι, « Ηθοποιός Κιν» του Ζ.Π. Σάρτρ, « Private Lives» του Ν. Κάουαρντ, «Το κορίτσι της καμπίνας 15» του Ζ. Ντιβάλ, «Πυξ- Λαξ» του Λ. Σου, «Με το ίδιο νόμισμα» του Ν. Κράσνα και «Πίσω μου σ’ ‘έχω κόρη μου» του Ζ. Πουαρό.

Το 1996 συνεργάστηκε με τον θίασο του Ν. Τσακίρογλου στο «Ψηλά από την γέφυρα» του Α. Μίλλερ και την επόμενη χρονιά με το Εθνικό Θέατρο στον «Ρινόκερο» του Ιονέσκο. Στην συνέχεια πρωταγωνιστεί στο έργο του Ζ. Ανούιγ «Ευρυδίκη» και στο «Αρχιμάστορας Σόλνες» του Ε. Ιψεν. Το 2002 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας στο έργο «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» «του Ε. Ροστάν (Ρωξάνη). Το 2004 συνεργάζεται με τον Λ. Βογιατζή στο έργο του Γ. Διαλεγμένου «Bella Venezia» για δύο χρόνια. Στην συνέχεια στο Θέατρο Τέχνης πρωταγωνιστεί στην «Επιστροφή» του Τ. Κόνραντ με τον Γ. Φέρτη.

 

 

Το 2008 μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό πρωταγωνιστούν στο έργο του Ν. Κάουαρντ «Μην γελάτε, είναι σοβαρό» κι αργότερα στο Θέατρο Τέχνης στην διασκευή του μυθιστορήματος του Ε. Ζολά «Τερέζα Ρακέν». Το 2014 συνεργάζεται με τον Δ. Καταλειφό στο έργο του Τ. Ράττιγκαν «Η εκδοχή του Μπράουνινγκ». Την επόμενη χρονιά πρωταγωνιστεί στο έργο του Φ. Ρίντλεΰ «Vincent River» και το 2016 στο Εθνικό Θέατρο στην παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου» του Α. Μίλλερ. Το 2018 πρωταγωνιστεί στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο ήχος του όπλου» και στο έργο της Σαρλότ Μπρίτλει «Μη σκοτώνεις τη μαμά». Το 2020 κάνει το «CHILDREN» της Λούσυ Κέρκγουντ. Το 2021 πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Λευκό Δωμάτιο» του Αλέξη Σταμάτη και την άνοιξη του 2022 στον μονόλογο «Σαν ρόδο» του Άκη Δήμου.

Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε στις τηλεοπτικές σειρές: «Κάθοδος», «Μινόρε της αυγής», «Οι άποικοι», «Εκτέλεση», «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Ταύρος με Τοξότη», «Μια ζωή για την Έλσα», «Αντίστροφη Μέτρηση», «Que sera sera».

Τεράστιο εθελοντικό έργο

Έχει αναπτύξει έντονη εθελοντική δράση καθώς υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", του συλλόγου "ΓΟΝ.ΙΣ" κα. Τους τελευταίους μήνες στηρίζει τις δράσεις του συλλόγου ΕΛΙΖΑ/ELIZA (σωματείο κατά της παιδικής κακοποίησης). Η ενεργή ενασχόλησή της με την πολιτική ξεκίνησε το 2019, με την συμμετοχή της στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Πολιτισμός, η ανάδειξη της κληρονομιάς μας και η τέχνη είναι για μένα από τους βασικούς άξονες δράσης στις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πόσω μάλλον σε έναν προσφυγικό Δήμο με σπουδαία ιστορία, όπως αυτός της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Είναι βαθιά μου πεποίθηση λοιπόν πως με Δήμαρχο τον Γιάννη Βούρο, μπορούμε την ερχόμενη πενταετία 2024 – 2029, όχι μόνο να συνεχίσουμε όλα αυτά που μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί και υλοποιηθεί στους τομείς αυτούς, αλλά να κάνουμε πολλά περισσότερα. Στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού συμμετέχουν άνθρωποι με γνώσεις, εμπειρία και σχέδιο και με συλλογική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε τον Δήμο, σε Δήμο πρότυπο. Ευχαριστώ θερμά τον Γιάννη Βούρο για την εμπιστοσύνη του και την τιμητική πρότασή του να συνεισφέρω σε αυτή την προσπάθεια», επεσήμανε από την πλευρά της η Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ