Απίθανη vintage pic: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Αλέκο Σακελλάριο & τη Γεωργία Βασιλειάδου - Όλο το παλιό σινεμά σε μια φωτό

Σπάνια vintage φωτογραφία...

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο έφερε στο προσκήνιο ο Άρης Λούπασης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Πρόκειται για μια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Αλέκο Σακελλάριο, τη Γεωργία Βασιλειάδου και άλλους μεγάλους σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η εικόνα απαθανατίστηκε στο θέατρο "Φύρστ" τον Αύγουστο του 1963, όταν και παίχτηκε η 100η παράσταση της κωμωδίας "Οι νεόπλουτοι".

Τη φωτογραφία συνοδεύει ο Άρης Λούπασης με ένα μακροσκελές κείμενο που αναφέρει:

Αλίκη Βουγιουκλάκη (φωτό @studio_kleisthenis) μαζί με τον Αλέκο Σακελλάριo (κάτω), προλογίζουν ως επίσημοι καλεσμένοι τον Αύγουστο του 1963 την πανηγυρική 100η παράσταση της κωμωδίας "Οι νεόπλουτοι" των Νίκου Τσιφόρου (δεύτερος από πάνω δεξιά) και Πολύβιου Βασιλειάδη (πάνω κέντρο) που ανεβάζει ο θίασος Αυλωνίτη - Βασιλειάδου -Ρίζος (φωτογραφία ) στο θέατρο "Φύρστ".

Παραγωγός του έργου ο θεατρικός επιχειρηματίας Εδμόνδος Φύρστ (δεύτερος από πάνω αριστερά) ο οποίος αναλαμβάνει το 1962 το ιστορικό θέατρο "Σαμαρτζή" στην οδό Καρόλου (εκεί που βρίσκεται σήμερα ο ΟΣΕ) και το μετονομάζει σε θέατρο Φύρστ τιμώντας την μνήμη του παππού του και μεγάλου ηθοποιού Βαυαρικής καταγωγής Εδμόνδου Φύρστ που διέπρεψε στο ελληνικό θέατρο τέλη του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου σε τραγικούς και δραματικούς ρόλους.

"Οι νεόπλουτοι" πραγματοποιούν τεράστια επιτυχία όλο το καλοκαίρι από την θρυλική κωμική τριάδα που συγκροτείται το 1961 μετά από προτροπή του Νίκου Ρίζου που έχει και την οικονομική διαχείριση και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ανεβάζει θριαμβευτικά κλασικές κωμωδίες των Τσιφόρου -Βασιλειάδη ξεκινώντας από το έργο "Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός" που μεταφέρεται λόγω μεγάλης επιτυχίας και στον κιν/φο.

Το βράδυ της λαμπερής παράστασης το κοινό που κατακλύζει το θέατρο υποδέχεται με εκδηλώσεις λατρείας την Αλίκη η οποία μόλις έχει ολοκληρώσει μια επιτυχημένη περιοδεία σε Κωνσταντινούπολη, Χίο και Μυτιλήνη με τα έργα "Ωραία μου Κυρία", "Τόπο στα νιάτα", "Σοφερίνα", "Φτωχό σαν σπουργιτάκι" και "Πειρασμός".

Η προλόγιση των 100 επιτυχημένων παραστάσεων υπήρξε ένα ιδιαίτερα κοσμικό και ευχάριστο θεατρικό γεγονός που εξέφραζε απόλυτα τον σεβασμό, την εκτίμηση και των θαυμασμό των καλλιτεχνών στο έργο των συναδέλφων τους, στοιχείο του μεγαλείου της προσωπικότητας και του καλλιτεχνικού τους ήθους".

Διαβάστε επίσης: Εκπληκτική vintage φωτό - Στα πιο ωραία τους η Aλίκη Βοιγιουκλάκη, η Μίνα Αδαμάκη και η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε συνεργαστεί πολλές φορές με τον Αλέκο Σακελλάριο. Η πιο γνωστή της συνεργασία με τον σκηνοθέτη ήταν αύτη στην επιτυχημένη ταινία "Το δόλωμα".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ