Mark Zuckerberg: Κατασκευάζει εικονικό κύτταρο για την πρόληψη & θεραπεία ασθενειών - Το νέο έργο της τεχνητής νοημοσύνης

Μια φιλόδοξη και ελπιδοφόρα προσπάθεια!

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ετοιμάζει ένα νέα project το οποίο ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Insragram, μιας πλατφόρμας που επίσης ανήκει σε εκείνον και την εταιρεία Meta.

Ο Αμερικανός προγραμματιστής και επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών.

Σε βίντεο που ανέβασε μιλάει για την ιδεά του μαζί με τη σύζυγό του Priscilla.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης έγραψε: "Η Priscilla και εγώ είμαστε αισιόδοξοι για το ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους επιστήμονες να θεραπεύσουν, να προλάβουν ή να διαχειριστούν όλες τις ασθένειες αυτόν τον αιώνα. Ξεκινάμε ένα νέο έργο στο CZI για την κατασκευή ενός εικονικού κυττάρου για να προβλέψουμε πώς θα συμπεριφέρεται κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα -- υγιές ή άρρωστο. Για να το κάνουμε αυτό, χτίζουμε ένα από τα μεγαλύτερα συμπλέγματα υπολογιστών AI στις μη κερδοσκοπικές βιοεπιστήμες. Ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κάνουν νέες ανακαλύψεις και να βρουν νέες θεραπείες.".

Διαβάστε επίσης: Ο δισεκατομμυριούχος μαικήνας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ένας απλός χαζομπαμπάς! Μας δείχνει τι σημαίνει να είσαι πατέρας τριών κοριτσιών (φωτό)

Πρόσφατα ο Mark Zuckerberg έγινε για τρίτη φορά πατέρας. Δεν διστάζει να μοιραστεί με τους ακολούθους του οικογενειακές στιγμές αρκετά συχνά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ