Η μητέρα της 24χρονης Ερατούς για τη γυναικοκτονία στη Μυτιλήνη: Τα ισόβια να παραμείνουν ισόβια - Να αρθούν ζητάει ο δολοφόνος

Στο εφετείο η υπόθεση που συγκλόνισε το πενελλήνιο!

Χθες Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ήταν να πραγματοποιηθεί το εφετείο για τη γυναικοκτονία της Ερατούς, ωστόσο αναβλήθηκε για την Τετάρτη λόγω ασθένειας του προέδρου των Εφετών.

Πρόκειται για ακόμα μια γυναικοκτονία που είχε σοκάρει την ελληνική κοινωνία και είχε συζητηθεί ιδιαίτερα στα media.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν 24 Μαΐου του 2019 όταν εν διαστάσει σύζυγος της 24χρονης Ερατούς, εισέβαλε στο σπίτι της και την πυροβόλησε εν ψυχρώ με καραμπίνα.

Η αδικοχαμένη κοπέλα μιλούσε στο τηλέφωνο με φιλικό της πρόσωπο τη στιγμή που συνέβη η τραγική δολοφονία. Στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν η 2 ετών κόρη τους.

Το ζευγάρι ήταν εν διαστάσει. Η Ερατώ μεγάλωνε μόνη της το παιδί σε διαφορετικό σπίτι από αυτό του πρώην συζύγου της.

 

 

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών εκφράζει την αλληλεγγύη του στην οικογένεια της Ερατούς, που έχασε τον άνθρωπό της με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο. 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος προοδευτικών γυναικών Λέσβου «Δε φτάνει το ανοιχτό τραύμα που αντιμετωπίζουν η μητέρα της και οι άλλοι συγγενείς της καθημερινά, έρχονται να προστεθούν και οι τραγικές ελλείψεις στην οικονομική, συμβουλευτική, νομική τους στήριξη με ευθύνη του κράτους… Η δολοφονία της Ερατώς, η οργή που προκαλούν τα αποκρουστικά περιστατικά βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών δεν αποτελούν «μεμονωμένη και ακραία» συμπεριφορά! Αποτελούν ένα από τα πολλά πρόσωπα της, που βιώνουμε οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου… Στο βούρκο της εκμεταλλευτικής κοινωνίας «ξεφυτρώνουν» οι δράστες-τέρατα, θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία, τα κυκλώματα trafficking και μαστροπείας με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά, «ξεπηδούν» νέες μορφές βίας, όπως η λεγόμενη εκδικητική πορνογραφία και η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση και καταδίωξη… Απαιτούμε εδώ και τώρα την ολόπλευρη κρατική στήριξη των οικογενειών των δολοφονημένων γυναικών… Δεν συμβιβαζόμαστε η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών να βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματιών, ΜΚΟ, εκκλησιαστικών δομών και διαφόρων «φιλάνθρωπων»… Δεν ανεχόμαστε να πουλάνε στα τηλε-παράθυρα τον ανθρώπινο πόνο και να κρύβουν τις πραγματικές οικονομικές και κοινωνικές αιτίες πίσω από τα φρικιαστικά εγκλήματα. Στο δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες».

«Τα ισόβια να παραμείνουν ισόβια» ζητά η μητέρα της Ερατούς που μαζί με φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες θα βρεθεί για ακόμα μια φορα στο δικαστήριο και θα αναγκαστεί να αντικρύσει τον δολοφόνο του παιδιού της.

 

Τρεις μάνες σύμβολα του αγώνα της δικαίωσης κατά των γυναικοκτονιων βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια Μυτιλήνης. Στο πλευρό της μητέρας της Ερατώς, η μητέρα της Σοφίας και η μητέρα της Γαρυφαλιάς.

 

 

 

 

Η μητέρα της Ερατούς, βλέποντας τον κατηγορούμενο δεν άντεξε και του χίμηξε φωνάζοντας: «Ισόβια, αυτό θέλουμε μόνο ισόβια». Αστυνομικοί έτρεξαν να την συγκρατήσουν, με την ίδια να φωνάζει μέσα στη δικαστική αίθουσα. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» δεν έκρυψε πόσο δύσκολο της είναι κάθε φορά να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον δολοφόνο της κόρης της και την οικογένειά του. 

«Ζητά να σπάσουν τα ισόβια, που ξέρουμε ότι δεν είναι ισόβια. Σε ισόβια έχει καταδικαστεί το παιδί μου», είπε αναστατωμένη. 

«Σκοτώνουν ξανά και ξανά τα παιδιά μας. Είμαστε εδώ γιατί ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, αλλά το δικαίωμα της Ερατώς για ζωή;», αναρωτήθηκε έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς και τη μητέρα της Σόφης. 

«Δεν μπορώ να τον βλέπω ξανά και ξανά, αυτόν και τους δικούς του, να έρχονται ντυμένοι στα μαύρα και να κάνουν ότι πενθούν. Δεν μπορώ να τους ακούω αν μου λένε ότι ο γιος τους σε πέντε – έξι χρόνια θα βγει από τη φυλακή», συνέχισε η μητέρα της Ερατούς. 

Η Ερατώ ήταν μόλις 24 ετών όταν τη δολοφόνησε ο εν διαστάσει σύζυγός της.

«Δεν αντέχεται να τον βλέπω να ζει, να αναπνέει, να προκαλεί και το παιδί μου να είναι κάτω από τέσσερα μάρμαρα. Δεν τους αρκεί το αίμα των παιδιών μας; Τι άλλο θέλουν από εμάς;», πρόσθεσε. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ