Θεσσαλονίκη: 41χρονος σούβλιζε και έψηνε σκαντζόχοιρους - Έβαζε τις φωτό στα social, σχηματίστηκε δικογραφία (φωτό)

Την καταγγελία σε βάρος του 41χρονου έκανε φιλοζωικό σωματείο

Μία περίεργη υπόθεση αποκάλυψε καταγγελία φιλοζωικού σωματείου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν ένας 41χρονος ανέβαζε στο Facebook φωτογραφίες με σκαντζόχοιρους που σούβλιζε σε ψησταριά.

Οι αναρτήσεις αφορούν το διάστημα από το καλοκαίρι του 2021 έως και το φετινό.

Φυσικά δεν πρόκειται για κάποιον "επιζώντα" σε απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη, αλλά για έναν 41χρονο Ρομά, ο οποίος φέρεται πως θανάτωνε τα μικρά αγκαθωτά θηλαστικά, επειδή για αυτόν αποτελούσαν εκλεκτό έδεσμα, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θήρας, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία Φιλοζωικού Σωματείου προς το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και συγκεκριμένα στην αστυνομική υπηρεσία που ασχολείται με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα.

Αυτή η περίπτωση, όμως, δεν αφορά παραβάσεις του νόμου 4830/21 – για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- αλλά υπάγεται στον νόμο περί παράνομης θήρας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Οι σκαντζόχοιροι είναι μικρά αγκαθωτά θηλαστικά της υποοικογένειας των ερινακεϊνών, της οικογένειας των ερινακεϊδών, της τάξης των εντομοφάγων.

Υπάρχουν 15 είδη σε 4 γένη, που συναντώνται στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία (όπου έχουν εισαχθεί).

Οι σκαντζόχοιροι αποτελούν πηγή τροφής σε πολλές κουλτούρες. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μάλιστα, θεωρούνταν εκλεκτό έδεσμα και σώζονται πολλές συνταγές από την εποχή εκείνη.

Μια συνηθισμένη συνταγή που συνήθως αποδίδεται στους Ρομά (τσιγγάνους) είναι ο σκαντζόχοιρος ψητός σε πηλό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ