59 χρόνια γάμου θα γιόρταζαν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία - Η θεαματική τελετή με τους 1.500 καλεσμένους & τους 88 πρίγκιπες (φωτό - βίντεο)

Επτά βασιλείς, οκτώ βασίλισσες ...

Σαν σήμερα το 1964 ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία.

59 χρόνια κοινής πορείας θα σημείωνε σήμερα το βασιλικό ζεύγος και με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός θα θυμηθούμε τον πρώτο royal wedding που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα.

Ο γάμος τους τελέστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964, στην Μητρόπολη Αθηνών.  Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, στην τελετή, η οποία έγινε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, παρευρέθησαν επτά βασιλείς, οκτώ βασίλισσες, 88 πρίγκιπες και πριγκίπισσες και 1.500 καλεσμένοι, ενώ έξω από το Ναό και στους γύρω δρόμους είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 600.000 Έλληνες που ήθελαν να δουν τους νεόνυμφους και να τους ευχηθούν.

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic 1990: Νεώτατοι ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος & η Άννα - Μαρία με τους πρίγκιπες Παύλο, Νικόλαο, Αλεξία - Έτοιμοι για τη δεξίωση της Μαργκρέτε

Η γαμήλια τελετή ξεκίνησε στις 10 το πρωί στη Μητρόπολη των Αθηνών, που είχε διακοσμηθεί με 10.000 κόκκινες γλαδιόλες.

Διαβάστε ακόμη: Σε εξέλιξη το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Μητρόπολη Αθηνών -Ποιοι πήγαν (φωτό - βίντεο)





instagram @
thebeaumonde.inc

Στις 11:10 π.μ. η τελετή έληξε και οι νεόνυμφοι υπό τους ήχους πανηγυρικών κανονιοβολισμών επιβιβάστηκαν σε άμαξα, που την έσερναν 6 γκριζόλευκα άλογα. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου είχε κατακλύσει τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να παρακολουθήσουν τη βασιλική πομπή με τους νεόνυμφους.

«Το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου είναι η υπομονή. Θέλει δουλειά ο γάμος, όπως και οι σχέσεις. Εμείς είμαστε μια χαρά μεταξύ μας. Είμαστε ευτυχισμένοι», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Άννα Μαρία με αφορμή την 47η επέτειο του γάμου της.

Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνος - Άννα Μαρία: Η πρόταση & ο βασιλικός γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών - «Είπε ναι, παραλίγο να λιποθυμήσω» (φωτό & βίντεο)

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία έχουν φέρει στον κόσμο πέντε παιδιά. Το πρώτο, η  Αλεξία, γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1965 στο ανάκτορο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα - εκεί όπου είχε γεννηθεί και ο δούκας του Εδιμβούργου το 1921. Ο Παύλος γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1967, ο  Νικόλαος την 1η Οκτωβρίου του 1969, η  Θεοδώρα στις 9 Ιουνίου του 1983 και ο Φίλιππος στις 26 Απριλίου του 1986

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ