Vintage pic από το 1976: Κάτια Δανδουλάκη, Βέρα Κρούσκα & Έλλη Λαμπέτη απολαμβάνουν βουτιές στην θάλασσα του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο

Οι τρεις καλές φίλες σε ένα σπάνιο κλικ....

Η Έλλη Λαμπέτη γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1926 στα Βίλια Αττικής. Το πραγματικό της όνομα ήταν Έλλη Λούκου. Το «Λαμπέτη» προέρχεται από το ποίημα «Αστραπόγιαννος» του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.Είχε έξι αδέλφια. Έχασε έναν αδελφό από φυματίωση το 1941, ενώ όλες οι αδελφές της εκτός από μία έφυγαν από τη ζωή από την επάρατη νόσο.

Συχνά πήγαινε στο εξοχικό της στον Άγιο Ιωάννη του Πηλίου. Εκεί περνούσε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας με φίλους και οικογένεια. 

Το 1976 βρέθηκε εκεί με τις καλές της φίλες Κάτια Δανδουλάκη και Βέρα Κρούσκα. 

Μια vintage pic που δημοσίσευσε ο λογαρισμός Το σπίτι του Ηθοποιού, στο Instagram, από την σελίδα παλιές αναμνήσεις, μας δείχνει τις τρεις κυρίες του σινεμα, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, με χαμόγελο και κέφι. 

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1983 στις 7:30 το πρωί η Έλλη Λαμπέτη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Mount Sinai Hospital των ΗΠΑ, όπου είχε μεταβεί λίγες εβδομάδες πριν. Στις 5 Σεπτεμβρίου 1983 η σορός της μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στις 6 Σεπτεμβρίου 1983 κηδεύτηκε με δημόσια δαπάνη στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ