Ιταλία: Μελόνι-Σαλβίνι: «Είμαστε σε πόλεμο» - άφιξη 7.000 ανθρώπων σε ένα εικοσιτετράωρο

Άφιξη πλοίων με πρόσφυγες και μετανάστες στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας

Πλοία από την Τυνησία με 6.800 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν την Τετάρτη στη Λαμπεντούζα, ένα νησί στη Νότια Ιταλία το οποίο δέχεται συχνά μεταναστευτικές ροές.

Περίπου 120 σιδερένια πλοία σε κακή κατάσταση κατέφτασαν ήδη από το πρωί της Τρίτης, με τους ντόπιους να κοιτούν από τις παραλίες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που κατέφτασαν ξεπερνά τον αριθμό των κατοίκων του νησιού.

Η Τζόρτζια Μελόνι, πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφέρθηκε στην "ανάγκη" να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές.

«Το θέμα των μετεγκαταστάσεων είναι δευτερεύουσας σημασίας, τους τελευταίους μήνες ήταν ελάχιστες. Το πρόβλημα είναι να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία, αλλά ακόμη δεν βλέπω να φτάνουν συγκεκριμένες απαντήσεις», δήλωσε στο κρατικό κανάλι Rai.

Ακόμη, αναφερόμενη στις δυνατότητες της Ιταλίας να δεχτεί πρόσφυγες και κάνοντας σαφή αναφορά στους ευρωπαίους εταίρους είπε πως «τα hotspot μας είναι γεμάτα και η Ευρώπη πρέπει να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας».

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι.

«Το πρόβλημα είναι οι αναχωρήσεις από την Τυνησία, δεν ασκείται ο αναγκαίος έλεγχος. Και μπορώ να πω ότι η αύξηση αυτή των αφίξεων στη Λαμπεντούζα δεν είναι τυχαία. Θεωρώ ότι κάποιος θέλει να βάλει σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση που "δεν βολεύει"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η εμπορία ανθρώπων είναι στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος, πρόκειται για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ και για μια "πράξη πολέμου" κατά της Ιταλίας. Αν οι αφίξεις συνεχιστούν με αυτό τον ρυθμό, η χώρα μου θα καταρρεύσει», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο θάνατος του παιδιού πέντε μόλις μηνών, την περασμένη νύχτα έξω από τη Λαμπεντούζα, συμβολίζει και τον κοινωνικό και πολιτικό θάνατο της Ευρώπης» και «η Ιταλία έχει αφεθεί μόνη της, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία τις τελευταίες ώρες αποφάσισαν να κλείσουν τις πόρτες τους».

Τέλος, υπογράμμισε, πως «αν η Ιταλία αναγκαστεί να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό και το προσφυγικό μόνη της, δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία παρέμβαση», ενώ εστήριξε τις κινήσεις της Τζόρτζια Μελόνι. «Μέσα σε δέκα μήνες έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, διά της διπλωματικής οδού, για να πετύχει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Λέγκα.

 

 

«Το κύριο ζήτημα είναι να προστατευθούν τα νότια σύνορα της Ευρώπης».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ