Ο πιο ηλικιωμένος κόκορας στον κόσμο είναι 21 ετών - ο Peanut ή Μαθουσάλας στο ρεκόρ Guinness - ο μέσος όρος ζωής των πτηνών 5 έως 8

Πώς σώθηκε από θαύμα όταν ήταν στο αυγό του

Ο Peanut, ένας κόκορας από μια φάρμα στο Μίσιγκαν, είναι ο νέος κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες, ως ο γηραιότερος κόκορας στον κόσμο, με ηλικία 21 ετών και 156 ημερών και συνεχίζει!

Η ηλικία του συγκεκριμένου είδους πτηνών κυμαίνεται από πέντε έως οκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα ο Peanut να είναι ο Μαθουσάλας του κόσμου των πτηνών.

Ήδη στις 28 Ιανουαρίου 2023, έγινε και επίσημα ο γηραιότερος κόκορας στον κόσμο σε ηλικία 20 ετών και 272 ημερών.

Το πιο σοκαριστικό όμως είναι ότι ο Peanut παραλίγο να μη γεννηθεί καν! Η ιδιοκτήτριά του ετοιμαζόταν να πετάξει μια παρτίδα με σάπια αυγά που μια κότα είχε εγκαταλείψει σε μια λίμνη όταν άκουσε ένα αχνό κελάηδισμα από ένα από αυτά.

«Άκουσα ένα δεύτερο κελάηδισμα και συνειδητοποίησα ότι ο νεοσσός ήταν ζωντανός και δεν φαινόταν να είχε δόντι αυγού για να βγει από το κέλυφός του», θυμάται Η Μάρσι Πάρκερ Ντάρβιν, αναφερόμενη στο μέρος του ράμφους που χρησιμοποιούν οι νεοσσοί για να σπάσουν το κέλυφός τους.

«Ξεφλούδισα απαλά το αυγό και βγήκε αυτό το υγρό μικρό χάος, που καθόταν στο χέρι μου».

Διαβάστε επίσης: Ο σκύλος με τη μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο - Η Zoe με ρεκόρ γκίνες φτάνει τα 12,7 εκ. (φωτό)

Το κοτόπουλο αρχή ήταν μικροσκοπικό, λιγότερο από ένα κιλό, περίπου το ένα τρίτο του μεγέθους των άλλων κοτόπουλων στη φάρμα, με αποτέλεσμα η Μάρσι Πάρκερ Ντάρβιν να το ονομάσει Peanut (φυστίκι). Φυσικά, ποτέ δεν περίμενε ότι θα ζούσε για πάνω από δύο δεκαετίες και θα έμπαινε στα ρεκόρ Γκίνες.

Ένας φίλος της την παρότρυνε να κάνει αίτηση για ρεκόρ Γκίνες, καθώς ήξερε για ένα κόκορα, που ονομαζόταν Matilda, και είχε στο παρελθόν το ρεκόρ σε ηλικία 14 ετών. Ο Peanut είχε ήδη ξεπεράσει το ρεκόρ της κατά αρκετά χρόνια και έτσι πείστηκε η Marsi να υποβάλει αίτηση.

Ωστόσο, η απόδειξη της ηλικίας ενός κοτόπουλου δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

«Είχα μερικές χρονολογημένες φωτογραφίες φίλων και ανιψιών και ανιψιών που είχαν φωτογραφηθεί μαζί της πριν από χρόνια, οπότε αυτή ήταν η καλύτερη απόδειξη», είπε η Μάρσι.

Ο Peanut είναι τώρα σε καλό δρόμο, αφού είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος να αμφισβητήσει τον τίτλο του γηραιότερου κόκορα στην ιστορία. Στα 21 και μισό περίπου χρόνια του, είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει το ρεκόρ που έθεσε η Muffy, η οποία ήταν 23 ετών και 152 ημερών όταν πέθανε το 2011.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ