Μαρία – Αλεξάνδρα Μαλάμη στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού: Όραμα να μπει η τεχνολογία παντού στα σχολεία - Τα δημόσια μας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ιδιωτικά

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το Προάστιο Πρότυπο και τον Δημήτρη Γαλάνη στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού η Μαρία-Αλεξάνδρα Μαλάμη

Νέα, μορφωμένη, μητέρα ενός κοριτσιού, η Μαρία Αλεξάνδρα Μαλάμη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού με τον Δημήτρη Γαλάνη, έχοντας στο παρελθόν προσφέρει έργο ως πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής.

Γιατί να σας ψηφίσουν οι δημότες της Φιλοθέης Ψυχικού;

Πρέπει να ανοίξουμε την πρόσβαση σε περισσότερες νέες γυναίκες στην πολιτική και να επιστρατεύσουμε τον ορθό λόγο απέναντι στα στερεότυπα. Είναι ένδειξη πολιτισμού και εξέλιξης μιας κοινωνίας η παρουσία γυναικών στην πολιτική και σε όλες τις θέσεις. Παράλληλα ως Δικηγόρος, θα μπορούσα να αντιμετωπίζω και να βρίσκω λύσεις όπως το κάνω για τους εντολείς μου, και για τους συμπολίτες μου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τι ωραίο & διαφορετικό δεσμεύεστε αν εκλεγείτε να πετύχετε για τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού;

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, πέρα από τις ανακαινίσεις στις κτιριακές υποδομές των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, κατασκευάσαμε γήπεδα 5x5, αίθουσα μουσικής, τρία πλήρη εργαστήρια πληροφορικής,  γήπεδα καλαθοσφαίρισης, ταρτάν σε αύλειους χώρους, παιδικές χαρές στα Νηπιαγωγεία κλπ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ως Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψυχικού και παρά το γεγονός ότι ο ρόλος των κοινοτικών συμβουλίων είναι καθαρά εισηγητικός προς τον Δήμο, διοργανώσαμε αρκετές φιλανθρωπικές δράσεις.

Όραμά μου για την επόμενη πενταετία και δέσμευσή μου εφ’ όσον εκλεγώ, είναι η πλήρης αναμόρφωση των Δημόσιων σχολικών κτιρίων, ώστε να γίνουν ακόμα πιο φιλικά προς τους μαθητές. Παράλληλα, να ενσωματώσουμε πλήρως την τεχνολογία σε κάθε πτυχή της σχολικής ζωής. Ήδη αυτή τη στιγμή τα δημόσια σχολεία του Δήμου μας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ιδιωτικά. Στόχος μου είναι να βρεθούνε και ένα βήμα πιο μπροστά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Από την άλλη, να δώσουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκες, είτε είναι δημότες, είτε όχι.

Τέλος, να οργανώσουμε μία δομή για τα αδέσποτα ζώα ενισχύοντας παράλληλα το έργο της ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ποια είναι η Μαρία – Αλεξάνδρα Μαλάμη

Η Μαρία – Αλεξάνδρα (Μάρλη) Μαλάμη, είναι 33 ετών, έγγαμη και μητέρα ενός κοριτσιού πέντε ετών.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. το 2011 και ακολούθως έλαβε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από την ίδια Σχολή στο Ποινικό και Ουσιαστικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία, ενώ πλέον είναι Υποψήφια Διδάκτορας Νομικής στο Δ.Π.Θ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Είναι Δικηγόρος LL.M. παρ’ Αρείω Πάγω και από το 2015 διατηρεί δικό της Δικηγορικό Γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα είναι Αν. Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και καθηγήτρια Νομικών Μαθημάτων στα Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εκλέχτηκε Κοινοτικός Σύμβουλος Ψυχικού. Τη διετία 2021-2022 ήταν Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και από τον Οκτώβριο του 2022 Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τον Δεκέμβριο του 2022 τιμήθηκε από τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο με αφορμή την εισήγησή της στην αίθουσα τελετών του Δήμου Μεσολογγίου του για την ενδοοικογενειακή βία και τον Μάρτιο του 2023 βραβεύτηκε από τον Μορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών «Η Θυσία» με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ