Κακοκαιρία Daniel: 384 επιβάτες εγκλωβίστηκαν για 12 ώρες σε πλοίο με προορισμό τον Βόλο - Μηχανική βλάβη και 7 μποφόρ οδήγησαν στον εφιάλτη

Τρομερή ταλαιπωρία για τους επιβάτες και τα μελη του πληρώματος.

Μεγάλη ταλαιπωρία έζησαν οι 384 επιβάτες του πλοίου Super star της ναυτιλιακής εταιρείας Sea Jets, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel. Το πλοίο ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου από την Σκιάθο με τελικό προορισμό τον Βόλο. 

Το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στον μηχανισμό άγκυρας, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πλέει με χαμηλή ταχύτητα. Δεν κατάφερε ποτέ να προσεγγίσει τον Βόλο και έμεινε μερικά μίλια έξω από το λιμάνι.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί έως 7 μποφόρ με 53 άτομα πλήρωμα και 104 αυτοκίνητα στο γκαράζ του.

Οι επιβάτες που έμειναν για 12 ώρες εγκλωβισμένοι στο πλοίο, διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικές οι καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel: Απεγκλωβισμοί με τη βοήθεια του στρατού - Μαγνησία, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο έλεος

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ένας από τους επιβάτες κάλεσε να βρεθεί άμεσα λύση και σημείωσε πως βρίσκονται περίπου 12 ώρες έξω από το λιμάνι του Βόλου.

«Μας είπαν πως ούτε το λιμεναρχείο, ούτε το εμπορικής ναυτιλίας τους άφησε να πάμε αλλού» επεσήμανε ο ίδιος.

«Καθόμαστε μπροστά σε μία κατεστραμμένη πόλη» συμπλήρωσε, σε άλλο σημείο και επανέλαβε την ανάγκη να λυθεί το θέμα καθώς οι επιβάτες έχουν διάφορες ανάγκες. Χαρακτηριστικά είπε πως ο ίδιος παίρνει αρκετά φάρμακα την ημέρα και δεν γίνεται να παραμείνει στο πλοίο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ