Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Σπύρος Σούλης - Ώρα για DIY: Φτιάξτε Εύκολα και Οικονομικά τα Δικά σας Φθινοπωρινά Διακοσμητικά

Αλλάξτε τη διακόσμηση του σπιτιού σας με τις παρακάτω εύκολες κατασκευές από οικονομικά υλικά.

Οι καιροί δεν είναι για μεγάλα έξοδα και αυτό το έχουμε νιώσει όλοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως χρειάζεται να παραμελείτε η διακόσμηση του σπιτιού.

Φτιάξτε εύκολα και οικονομικά τα δικά σας διακοσμητικά αντικείμενα και ανανεώστε τη διακόσμηση των χώρων του σπιτιού σας στη στιγμή.

DIY με φύλλα δέντρων Μια βόλτα για την αναζήτηση μερικών φύλλων από δέντρα θα ευνοήσει την κατάσταση. Με σπρέι σε αποχρώσεις του χρυσού και του χαλκού (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) βάψτε τα φύλλα. Όταν στεγνώσουν με μια κλωστή, στην ίδια απόχρωση με τον τοίχο του σπιτιού σας ή με ψιλή πετονιά, δέστε την μία άκρη της σε κάθε φύλλο και την  άλλη άκρη της σε ένα κλαρί δέντρου.

Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για όλα τα φύλλα μέχρις ότου καλύψετε όλο το κλαρί. Στη συνέχεια κρεμάστε το σε μια επιφάνεια του τοίχου σας πάνω από κάποιο έπιπλο ως έργο Τέχνης.

 

Διακοσμητικό για τον τοίχο με φύλλα δέντρου.

Διακοσμητικό για τον τοίχο με φύλλα δέντρου.

DIY με κλαράκια δέντρων Μερικά λεπτά κλαράκια από δέντρο θα σας βοηθήσουν γι’ αυτή την κατασκευή. Πάρτε ένα παλιότερο βαζάκι για ρεσώ που έχετε κουραστεί να το χρησιμοποιείτε και κολλήστε (με κόλλα κατασκευών που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπι) επάνω σε αυτό τα κλαράκια. Κόψτε τα κλαράκια σε ανόμοιο μεταξύ τους μέγεθος σύμφωνα όμως πάντα με τις αναλογίες του βάζου.

Διακοσμητικό βαζάκι για κερί με κλαράκια δέντρων.

Διακοσμητικό βαζάκι για κερί με κλαράκια δέντρων.

DIY με αποξηραμένα υλικά Ένα γρήγορο και εύκολο διακοσμητικό αντικείμενο, ειδικότερα για τον πάγκο της κουζίνας σας, θα μπορούσε να είναι μια γυάλα με αεροστεγές καπάκι γεμάτη με διάφορους καρπούς, αρωματικά μπαχαρικά και ροδέλες αποξηραμένων εσπεριδοειδών. Χρησιμοποιήστε για τη γέμιση καρύδια, αμύγδαλα, στικς κανέλας, δαφνόφυλλα, ροδέλες πορτοκαλιού και λεμονιού, μικρά κουκουνάρια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε αρκεί αυτά που θα βάλετε να μην έχουν καθόλου υγρασία.

Διακοσμητικό βάζο με αποξηραμένους καρπούς και εσπεριδοειδή.

Διακοσμητικό βάζο με αποξηραμένους καρπούς και εσπεριδοειδή.

DIY με αποξηραμένο σιτάρι Ένα μεγάλο βάζο με ένα μπουκέτο από αποξηραμένο σιτάρι μπορεί να κοσμήσει οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας και σε οποιαδήποτε, εντός του φθινοπώρου, περίσταση. Μερικές πολύχρωμες πινελιές όμως ποτέ δεν έβλαψαν. Τυλίξτε μια κλωστή κεντήματος (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας) στο κάθε κοτσάνι, από ένα διαφορετικό χρώμα, για περίπου 8cm κάτω από τον καρπό που θα δώσει άλλο αισθητικό αποτέλεσμα.

Διακοσμητικό βάζο με αποξηραμένο σιτάρι και πολύχρωμες κλωστές.

Διακοσμητικό βάζο με αποξηραμένο σιτάρι και πολύχρωμες κλωστές, αναφέρει το spirossoulis.

DIY δίσκος με φύλλα και κεριά Φτιάξτε εύκολα μια συστάδα κεριών πάνω σε ένα δίσκο για το coffee table του καθιστικού σας. Δέστε με σπάγκο (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας) ένα φύλλο δέντρου πάνω σε μερικά μακρόστενα κεριά. Στα υπόλοιπα κεριά που θα έχετε στο δίσκο σας απλώς περάστε μερικές γύρες σπάγκου περιμετρικά και στο κέντρο του ύψους αυτών.  Αν θέλετε συμπληρώστε με μερικά κουκουνάρια διάσπαρτα στο δίσκο σας.

Διακοσμητικό δίσκος με φύλλα και κεριά.

Διακοσμητικός δίσκος με φύλλα και κεριά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ