Φανταστική vintage pic: Πατήστε να δείτε τις δίδυμες που κρατάει η Ingrid Bergman στα porte- bebe: Την Isotta και την Isabella Rossellini

Η αξεπέραστη γοητεία της Ίνγκριντ Μπέργκμαν....

Η Ίνγκριντ Μπέργκμαν (Ingrid Bergman, 29 Αυγούστου 1915 – 29 Αυγούστου 1982) ήταν Σουηδή ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, με τρία Όσκαρ στο ενεργητικό της και δύο Έμμυ.

Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη, από Σουηδό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Από νεαρή ηλικία σπούδασε στη Βασιλική Δραματική Σχολή της Στοκχόλμης και ως φοιτήτρια ακόμη, εμφανίσθηκε στο θέατρο κατακτώντας αμέσως τη συμπάθεια του κοινού.

Λαμβάνοντας το 1938 το δίπλωμά της, άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο όπου και διέπρεψε.

Το 1945 έλαβε το βραβείο Όσκαρ για τη συμμετοχή της στην ταινία Εφιάλτης του 1944, ενώ στα μετέπειτα χρόνια της καριέρας της κέρδισε και άλλα δύο Όσκαρ.

To 1942 η Μπέργκμαν μας χαρίζει μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία στην κλασική ερωτική ιστορία της ‘Καζαμπλάνκα’. Η ταινία χαρίζει στην ηθοποιό διεθνή αναγνώριση και την επόμενη χρονιά πρωταγωνιστεί στην μεταφορά του μυθιστορήματος του Χεμινγουεϊ ‘Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα’ (1943). 

Η Ίνγκριντ Μπέργκμαν έκανε τρεις γάμους. Βλέποντας πως η καριέρα της βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, αποφασίζει να στείλει ένα προσωπικό γράμμα στον Ιταλό σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι, ζητώντας του να συνεργαστούν. Σε αυτή την επιστολή άφηνε και ένα ερωτικό υπονοούμενο, λέγοντας ότι από ιταλικά ξέρει μόνο το «ti amo». Εκείνος, μην μπορώντας να αντισταθεί στην αυστηρή της γοητεία, της δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Στρόμπολι» κι έτσι ξεκινάει ένας μεγάλος έρωτας.

Το  ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά Τις δίδυμες , Isotta και Isabella Rossellini  και τομ Ρόμπιν.

Είχε άλλη μια κόρη, την Πία Λίντστρομ από τον γάμο της με τον νευροχειρουργο Πέτερ Λίντστρομ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ