Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό, βροχές και καταιγίδες – Πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς (βίντεο)

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πτώση της θερμοκρασίας εώς 8-10 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ. Υψηλή έως πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών τοπικά σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και τοπικά στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη Θράκη θα είναι τοπικά και περιορισμένα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 15 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ