Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Made in Greece η Ελληνική μελέτη - Με μίγμα αιθέρων ελαίων μειώνει πονοκέφαλο, μυαλγία, αίσθημα κόπωσης, όλα τα συμπτώματα λοιμώξεων

Η συλλογή των δεδομένων, έγινε σε 3 χρονικές περιόδους, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οπότε η μελέτη διεξήχθη με όλες τις παραλλαγές, την Α, Β, Δ και Όμικρον.

Ένα μίγμα από εκχυλίσματα αιθέριων ελαίων από τρία βότανα (φασκόμηλοδίκταμο και θυμάρι) μειώνει σημαντικά την ένταση και τη συχνότητα των συμπτωμάτων ήπιας έως μέτριας νόσησης με covid-19, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «Diseases».

Όπως ανέφερε στο Πρακτορείο Fm o πρώτος συγγραφέας της μελέτης, ομότιμος καθηγητής Γενικής Ιατρικής και ΠΦΥ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστος Λιονής, τα ευρήματα της μελέτης αφορούν κυρίως στον πονοκέφαλο, τη μυαλγία, τη γενική κόπωση και τον πυρετό, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Μελετήσαμε σε διάρκεια 2 εβδομάδων, πρώτη, τέταρτη, έβδομη και 14η μέρα, την εξέλιξη των συμπτωμάτων, και εντοπίσαμε την έβδομη μέρα, στατιστικώς σημαντικά αποτελέσματα, τόσο ως προς τη μείωση της έντασης, όσο και ως προς τη συχνότητα των συμπτωμάτων». 

Η συλλογή των δεδομένων, έγινε σε 3 χρονικές περιόδους, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οπότε η μελέτη διεξήχθη με όλες τις παραλλαγές, την Α, Β, Δ και Όμικρον, εξήγησε ο κ. Λιονής. Όσον αφορά το ερώτημα πού αλλού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό το μείγμα αιθέριων ελαίων, ο κ. Λιονής απάντησε ότι η εν λόγω μελέτη ανοίγει δρόμο για τη συζήτηση της χρήσης του μείγματος και για άλλες λοιμώξεις ήπιας έως μέτριας βαρύτητας, αναφέροντας παράλληλα πόσο σημαντικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίο δρα το εν λόγω μείγμα αιθέριων ελαίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ