Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε φωτογραφικά καρέ - Δίπλα δίπλα οι 5 υποψήφιοι (βίντεο)

Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ταύρο πραγματοποιείται σήμερα το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με τους 5 υποψήφιους αρχηγούς να πέφτουν στη μάχη της διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος.

 Με την ομόφωνη έγκριση των πέντε υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ξεκίνησαν οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος.

Οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση. Επιπλέον εγκρίθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία για την προεδρία του κόμματος.

 

 

Οι εργασίες ξεκίνησαν με τις εισαγωγικές ομιλίες της γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, και του αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργου Βασιλειάδη, ενώ σε εξέλιξη είναι οι ομιλίες των πέντε υποψηφίων, Έφης Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Παππά, Στέφανου Τζουμάκα, Στέφανου Κασσελάκη.

Live από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Οι 5 υποψήφιοι έφτασαν στο χώρο της συνεδρίασης και με χαμόγελο χαιρέτησαν όλους, ενώ έκατσαν δίπλα δίπλα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. 

Σημειώνεται πως στις 12:24 ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τις 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και ανάμεσά σε αυτούς που τον στηρίζουν είναι ο Παύλος Πολάκης, ο ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Τσίπρας, η Θεοδώρα Τζάκρη και η υποψήφια περιφερειάρχης Χρύσα Καραγιάννη.

Στην κατάθεση της υποψηφιότητας του προς το προεδρείο του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου του 2022 δικαίωμα υποψηφιότητας για την θέση του προέδρου του κόμματος έχει κάθε μέλος το οποίο, εντός των προβλεπόμενων από το καταστατικό προθεσμιών, καταθέτει την επιθυμία του είτε σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είτε κατά την έναρξη -στην προκειμένη περίπτωση- των εργασιών του Διαρκούς Συνεδρίου, το χρονοδιάγραμμα του οποίου αποφασίστηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Αναγκαία προϋπόθεση για να γίνει δεκτή μια υποψηφιότητα είναι η υποστήριξή της, τουλάχιστον από το 10% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2023 σεβόμενος τις διαδικασίες του κόμματος, στο οποίο συνειδητά έγινα μέλος και του οποίου την πολιτική απόφαση και το Καταστατικό τιμώ και δεσμεύομαι να υπηρετώ, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για την θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσκομίζοντας τις παρακάτω υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου.

Αθήνα 2 Σεπτεμβρίου 2023

Στέφανος Κασσελάκης».  

Ακολουθούν οι υπογραφές των μελών τη ΚΕ:  

1) Τζάκρη Θεοδώρα βουλευτής

2) Πολάκης Παύλος βουλευτής

3) Γιώργος Τσίπρας  τ.βουλευτής

4) Χαρίτου Δημήτρης  τ.βουλευτής

5) Μπέτυ Σκούφα  τ.βουλευτής

6) Αυλωνίτου Ελένη  τ.βουλευτής

7) Ντζιμάνης Γιώργος τ.βουλευτής

8)Θανάσης Οικονόμου τ.βουλευτής

9) Κλειώ Αγγουράκη

10) Γιώργος Αδαμίδης

11) Ιωάννης Βάθης

12) Ελένη Γιακουμάκη

13) Αναστασία Δαούση

14) Μαρία Καλουδιώτη

15) Χρύσα Καραγιάννη

16)Χρυσάνθη Κισκίρα

17)Σοφία Λάγιου

18) Αγγελική Λεβέντη

19)Κατερίνα Λουκάκη

20) Κορνηλία Μακρή

21)Κατερίνα Μαλακού

22) Ρίτσα Μέμτσα

23) Λάμπρος Μοσκαχλαϊδής-Λαμπρόπουλος

24) Λεωνίδας Μπεχράκης

25) Γεωργία Ρανέλα

26) Αγγελική Σμυρνάκη

27) Μαύρα Σαραντοπούλου

28) Αγγελική Ταυλαρίου

29) Ψιμόπουλος Δημήτρης

30) Κώστας Ταφλανίδης    

Ομιλία Ε. Αχτσιόγλου στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην ομιλία της η υποψήφια πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου αφού είπε πως καταθέτει και επίσημα τη δική της πρόταση να αναλάβει την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια επιτέθηκε σε όσους μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ τις έκαναν σεξιστικές επιθέσεις και την κατηγόρησαν ως κέντρο διαπλοκής μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Απών ο Τσίπρας

Σημειώνεται πως στο Συνέδριο δεν θα πάει ο Αλέξης Τσίπρας. Οπως είχε γίνει γνωστό εδώ και μέρες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να μην να παραστεί στη διαδικασία μένοντας πιστός στη θέση του να μην εμπλακεί στο ελάχιστο στην διαδικασία της διαδοχής του και μένοντας εκτός κάδρου για να μην επηρεάσει και επικοινωνιακά την προσπάθεια των συντρόφων του καθώς θα είναι πρώτη του δημόσια εμφάνισή του μετά την αποχώρησή του.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ