Τραγωδία με τρένο στην Ιταλία: Υπερταχεία με 160χλμ, παρέσυρε εργαζόμενους στις γραμμές - Πέντε νεκροί (φωτό & βίντεο)

Πέντε εργαζόμενοι των Ιταλικών σιδηροδρόμων βρήκαν τραγικό θάνατο

Πέντε εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκαν από τρένο κοντά στο Τορίνο, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων Rete Ferroviaria Italiana (Rfi).

Οι εργαζόμενοι αντικαθιστούσαν σιδηροτροχιές έξω από τον σταθμό του Μπραντίτσο, στην γραμμή που συνδέει το Μιλάνο με το Τορίνο, γύρω στα μεσάνυχτα χθες, Τετάρτη, όταν χτυπήθηκαν από τρένο που μετέφερε βαγόνια.

Το τρένο κινείτο με ταχύτητα περίπου 160 χιλιομέτρων την ώρα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο την αστυνομία.

«Η Rfi εκφράζει βαθειά λύπη (…) και τα συλλυπητήριά της (…) στις οικογένειες των εργαζομένων που είναι νεκροί», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Δύο εργαζόμενοι κατάφεραν να αποφύγουν το τρένο εμπορευμάτων και είναι σώοι και αβλαβείς, πρόσθεσε το ANSA. Ο οδηγός του τρένου δέχθηκε φροντίδα για το σοκ που υπέστη στο σημείο του δυστυχήματος και στη συνέχεια του επετράπη να πάει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα πρώτα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι ο μηχανοδηγός του τρένου, δεν γνώριζε ότι στο συγκεκριμένο σημείο εκτελούνταν έργα.

Η εισαγγελέας της πόλης Ιβρέα, η οποία ανέλαβε την έρευνα, έχει κατασχέσει τις εικόνες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας και θα προχωρήσει σε σειρά ανακρίσεων. Θεωρείται πολύ πιθανό, όμως, να υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα επικοινωνίας που προειδοποιεί και σημαίνει συναγερμό σε περίπτωση εκτέλεσης έργων συντήρησης.

Και οι πέντε εργάτες ανήκαν σε εξωτερική εταιρεία και το τρένο φέρεται να τους παρέσυρε για πάνω από διακόσια μέτρα. Πρόκειται για την σοβαρότερη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε στην Ιταλία, στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ