Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Καλάθι Σχολικών Ειδών: Πρεμιέρα την Τετάρτη με 9 προϊόντα - Μέχρι πότε μπορείτε να τα προμηθευτείτε

Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου έρχεται το μέτρο για τους γονείς και τα σχολεία.

Την ερχόμενη Τετάρτη 30 Αυγούστου θα κάνει πρεμιέρα το καλάθι των σχολικών ειδών. Πρόκειται για ένα μέτρο που θα περιλαμβάνει κυρίως 9 σχολικά είδη. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από το καλάθι μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου.

Τα 9 προϊόντα που θα περιλαμβάνει θα είναι τα παρακάτω:

  • Σχολικές τσάντες
  • Κασετίνες
  • Τετράδια
  • Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά
  • Χρωματιστοί μαρκαδόροι
  • Στυλό
  • Γόμες
  • Ξύστρες
  • Διαβήτες/Χάρακες

Τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο καλάθι, οι γονείς θα μπορούν να τα προμηθευτούν τόσο από τα σούπερ μάρκετ, όσο και από τις αλυσίδες παιχνιδιών και προϊόντων τεχνολογίας με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ. Όσα βιβλιοπωλεία το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτά στο συγκεκριμένο μέτρο.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Κώστα Σκρέκα

Για το θέμα αυτό μίλησε πρόσφατα  ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας «… Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια. Επιβάλλουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους τόσο στα βασικότερα σχολικά είδη, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς όσο και στους θερμοσίφωνες, τους λέβητες και γενικότερα στα προϊόντα παραγωγής ζεστού νερού… Στόχος μας είναι στα σχολικά είδη οι τιμές να είναι προσιτές και μάλιστα χαμηλότερες από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Προς την κατεύθυνση αυτή, πέραν από το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, δημιουργείται για πρώτη φορά και το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών», πρωτοβουλία στην οποία έχουν δεσμευτεί να μετέχουν τόσο οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ όσο και μεγάλες αλυσίδες που διακινούν σημαντικό όγκο από τα σχολικά είδη, ενώ φυσικά μπορούν να μετέχουν και άλλα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα… Έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ιδίως οι πιο ευάλωτες οικογένειες, γι’ αυτό και αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να τις στηρίζουμε για όσο χρειαστεί», είπε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ