Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο - Έφυγε από τη ζωή ο εκδότης της DEAL news Παύλος Δημητριάδης

Μεταξύ άλλων, εμπνεύστηκε και υλοποίησε την πρώτη tabloid εφημερίδα στην Ελλάδα, την Espresso.

Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο εκδότης και δημοσιογράφος Παύλος Δημητριάδης.

Ο Παύλος Δημητριάδης ήταν εκδότης της εφημερίδας DEAL news, ενώ υπήρξε και εκδότης και διευθυντής των εφημερίδων "Espresso" και "PRESS Time".

Γεννημένος στην Αθήνα το 1959, ο Παύλος Δημητριάδης σπούδασε δημοσιογραφία και ξεκίνησε την καριέρα του στην εφημερίδα Απογευματινή στην οποία εργάστηκε επί 2Ο χρόνια από το πόστο του ελεύθερου ρεπορτάζ.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Facebook/Nίκος Σουγλέρης

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Facebook/John Daravigas

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες όπως το "Έθνος" και η "Καθημερινή" αλλά και περιοδικά όπως ο "Θησαυρός" και το "Εμπρός". Επίσης εργάστηκε στην ΕΡΤ, στο ραδιόφωο του ΑΝΤ1 και έγραψε το βιβλίο "Ρουμανία, η εξέγερση ενός λαού".

Συλληπητήρια του DEAL news

 

Με βαθιά οδύνη και ανείπωτη θλίψη, η “DEAL news” αποχαιρετά τον εκδότη και διευθυντή της, Παύλο Δημητριάδη, o οποίος έφυγε ξαφνικά σήμερα από τη ζωή. Ο Παύλος Δημητριάδης, υπήρξε εμπνευστής, ιδρυτής και θεμελιωτής αυτής της εφημερίδας, μέσω της οποίας είχε σκοπό να στηρίξει και να προάγει την επιχειρηματικότητα και την οικονομία στην Ελλάδα.

Μοναδικός χαρακτήρας, οραματιστής και καινοτόμος, ο Παύλος Δημητριάδης άλλαξε την πορεία του Τύπου στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στις 12 Μαϊου 1959 και σπούδασε δημοσιογραφία δίπλα στον Χρήστο Πασαλάρη με τον οποίο συνεργάστηκε επί σειρά ετών.

Με ζήλο και πίστη στο δημοσιογραφικό ιδεώδες, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από την ιστορική εφημερίδα “Απογευματινή”, όπου υπηρέτησε για περισσότερες από δύο δεκαετίες το ελεύθερο ρεπορτάζ, το κοινωνικό, το στρατιωτικό και πολλά ακόμα, ξεχωρίζοντας με το ταλέντο του.

Αεικίνητος και απομακρυσμένος από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις, με την ξεχωριστή του πένα κάλυψε τα σημαντικότερα γεγονότα της εποχής του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό όπως η πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, ενώ έκανε συνεντεύξεις δεκάδων προσωπικοτήτων της ελληνικής και παγκόσμιας σκηνής. Ασχολήθηκε με φλέγοντα θέματα που απασχολούσαν την κοινωνία, τα ναρκωτικά, το AIDS και οι ανίατες ασθένειες κ.α.

Μεταξύ άλλων, εμπνεύστηκε και υλοποίησε την πρώτη tabloid εφημερίδα στην Ελλάδα, την Espresso, ενώ εξέδωσε και την εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα “PRESS Time”. Συνεργάστηκε με δεκάδες εφημερίδες και περιοδικά, όπως το “Έθνος”, η “Καθημερινή”, ο “Θησαυρός” και το “Εμπρός”. Στην κρατική τηλεόραση παρουσίαζε την επιτυχημένη εκπομπή “2 ρεπόρτερς 1 θέμα”. Στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 παρουσίαζε τη δημοφιλή εκπομπή “Ελλάδα SOS”. Έγραψε το βιβλίο “Ρουμανία, η εξέγερση ενός λαού”. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου.

Συλληπητήρια ΕΣΗΕΑ για το θάνατο του Παύλου Δημητριάδη

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τα συλληπητήριά της. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του συναδέλφου Παύλου Δημητριάδη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ