Μεγάλη φωτιά στον Απρόπυργο και μήνυμα από το 112 - Πύρινα μέτωπα και σε Έβρο, Ροδόπη, Εύβοια, Βοιωτία

Πυρκαγιές πλήττουν όλη τη χώρα.

Μεγάλη φωτιά πλήττει από το πρωί τον Ασπόπυργο. Η πυρκαγιά καίει σε δασική περιοχή, κοντά σε βιομηχανικό χώρο. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν να σταματήσουν τη φωτιά, η οποία καίει σε τρία διαφορετικά σημεία. Επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για τρεις εστίες στις περιοχές Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Το έργο της κατάσβεσης εκτός από τα πολλαπλά μέτωπα δυσχεραίνουν και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν σε ένταση έως και τα 7 μποφόρ.

Ήχησε το 112

Το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων στον Ασπρόπυργο για να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

«Ενεργοποίηση 112. Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.»

Καίγεται εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη

Εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη έχει παραδοθεί στις φλόγες και καίγεται ολοσχερώς με τους μαύρους καπνούς να είναι αρκετά πυκνοί και σε συνδιασμό με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.  Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση λόγω των τοξικών καπνών έχει σταλθεί 112 στους κατοίκους του Ασπροπύργου να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο - Με πλοίο και λεωφορεία μεταφέρθηκαν ασθενείς - Συγκλονίζουν οι εικόνες

Φωτιές και σε Έβρο, Βοιωτία, Εύβοια και Ροδόπη

Μαίνεται επίσης η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Ροδόπη, Καβάλα. Πολύ δύσκολη, αλλά καλύτερη σύμφωνα με την τελευτάια ενημέρωση, είναι η κατάσταση και στα Ψαχνά, στην Εύβοια. Δύο άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους, ένας στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ένας στη Λευκίμμη. 

Μαίνεται η φωτιά στη Βοιωτία

Συνεχίζει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Προληπτικά περίπου 60 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε δύο αλιευτικά στην παραλία Σαράντη.

Στην κατάσβεση της φωτιάς στο Σαράντη Βοιωτίας επιχειρούν και εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες από Αθήνα και τα Περιφερειακά Τμήματα Λιβαδειάς και Θήβας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η πυρκαγιά στη Ροδόπη - Κάηκαν σπίτια

Στη χειρότερη δυνατή στιγμή ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στον δασικό όγκο βόρεια του Μίσχου, το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8). Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη και εναέρια μέσα από τη Ροδόπη είχαν ξεκινήσει πριν λίγη ώρα να επιχειρούν σε άλλο πύρινο δασικό μέτωπο βόρεια της Γρατινής, στην περιοχή της Άνω Δροσίνης, ενώ όλες αυτές τις ημέρες ενισχύσεις είχαν φύγει από τη Ροδόπη στα μέτωπα του Νότιου Έβρου, όπου επίσης είχε δοθεί το βάρος των εναέριων ρίψεων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ