Κόμης Δράκουλας: Έβγαζε αίμα από τα μάτια - Απίστευτη ανακάλυψη πέντε αιώνες μετά τον θάνατό του

Έκλαιγε με δάκρυα αίματος ο Κόμης Δράκουλας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκαναν οι επιστήμονες για τον Βλαντ τον Παλουκωτή, τον ξακουστό Κόμη Δράκουλα. Χημική ανάλυση που πραγματοποιήθηκε πέντε αιώνες μετά τον θάνατό του έδειξε ότι έπασχε από αιμολακρία.

Οι ερευνητές μπόρεσαν να εξαγάγουν βιομόρια από επιστολές που είχε γράψει ο ίδιος. Οι ερευνητές μπόρεσαν να ξεχωρήσουν 16 πρωτεΐνες ανθρώπινης προέλευσης, που σχετίζονται με το δέρμα, την αναπνοή και το αίμα και εικάζουν ότι προέρχονται από τον Βλαντ Γ' Τσέπες. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Η ανάλυση πρωτεϊνών υποδηλώνει ότι ο Βλαντ μπορεί να είχε αιμολακρία. Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση κατά την οποία το άτομο εκχύει αίμα από τα μάτια. Τα δάκρυα αυτά μπορεί να έχουν ανοιχτό κόκκινο χρωματισμό ή να φαίνονται και εντελώς σαν αίμα. Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι υπέφερε από αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα.

Ποιος ήταν η Βλαντ ο παλουκωτής ή Δράκουλας

Ο Βλαντ, γνωστός και ως Βλαντ o Παλουκωτής ή Δράκουλας, κυβέρνησε τη Βλαχία τρεις φορές από το 1448 μέχρι τον θάνατό του γύρω στο 1477. Το πρόσωπό του αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το εμβληματικό βαμπίρ στο διάσημο μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ το 1897, «Δράκουλας».

Η επιστολή, που εξέτασαν οι επιστήμονες, με ημερομηνία 4 Αυγούστου 1475, απευθυνόταν στους πολίτες του Σιμπίου και συντάχθηκε από ένα άτομο που αυτοπροσδιοριζόταν ως ο «πρίγκιπας των Υπεραλπικών περιοχών». Στο μήνυμα, ενημέρωσε τους κατοίκους της πόλης για την επικείμενη κατοικία του στο χωριό τους, καταλήγοντας με την υπογραφή του: Βλαντ Δράκουλας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ