Ντίνα Νικολάου: Οι 10 καλύτερες ιδέες για ελαφρύ γεύμα στην παραλία! - Ακολουθήστε τις

Πάρτε υπέροχες ιδέες και ξεχυθείτε στην παραλία! 

Από την εποχή της μαμάς μας που το ταπεράκι στην παραλία ήταν must, έχουν περάσει αρκετά χρόνια.

Μπορεί βέβαια, να μη το συνηθίζουμε με την παραδοσιακή του μορφή, όλοι όμως, θα ήθελαν να έχουν ένα ωραίο ελαφρύ γεύμα που μπορούν να το ετοιμάσουν γρήγορα και να είναι σίγουρα νόστιμο και σπιτικό.

Δείτε εδώ τις αγαπημένες μου συνταγές για την παραλία!

Club sandwich με τονοσαλάτα

Εύκολο, γρήγορο και σίγουρα χορταστικό club sandwich με δροσερή τονοσαλάτα. Δεν χρειάζεται καθόλου μαγείρεμα και είναι ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες.

.

Μπριος γεμιστά με μοτσαρέλα

Αφράτα και φουσκωτά μπριος που μόλις τα δοκιμάσετε δεν θα σταματήσετε να τα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε γέμιση με διαφορετικά υλικά… Πέστο βασιλικού, ψητές πιπεριές και, γιατί όχι… γλυκιά εκδοχή.

Muffins με ζαμπόν, φέτα και ντοματίνια

Τα αλμυρά muffins είναι το τέλειο σνακ για το σχολείο και το γραφείο. Εγώ τα έφτιαξα με φέτα, ζαμπόν και ντοματίνια αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας περισσεύει στο ψυγείο και φοβάστε ότι θα χαλάσει.

.

Hot dogs με λουκάνικα Τζουμαγιάς και σπιτική μαγιονέζα

Μπορεί και το απλό hot dog να αλλάξει όψη. Βάζοντας λουκάνικα Τζουμαγιάς γίνονται πικάντικα και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψουν όλοι.

Hot dogs με λουκάνικα Τζουμαγιάς και σπιτική μαγιονέζα

.

Βίδες με χωριάτικη σαλάτα

Το λευκό βαλσαμικό ξίδι έχει εξαιρετικά λεπτή γεύση και απαλό χρώμα που δεν «σκεπάζει» το ζωηρό κόκκινο χρώμα της ντομάτας.

Σαλατομακαρονάδα με σολομό κονσέρβας και πέστο άνηθου

Σαλατομακαρονάδα με σολομό κονσέρβας και πέστο άνηθου

Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορούμε να σερβίρουμε τόσο σαν ελαφρύ κύριο πιάτο.

.

Σαλάτα με καρπούζι και γραβιέρα Κρήτης

Μια ολόδροση, καλοκαιρινή σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα στην παραλία. Η γραβιέρα Κρήτης, είναι ένα παραδοσιακό τυρί που παράγεται από πρόβατα που ζουν ελεύθερα στην πανέμορφη Κρήτη. Ένα υπέροχο τυρί με υπόγλυκη γεύση και βουτυρώδη υφή ταιριάζει τέλεια με το δροσερό καρπούζι.

Σαλάτα με καρπούζι και γραβιέρα Κρήτης

.

Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα

Πανεύκολα και γρήγορα πικάντικα στριφτάρια σφολιάτας, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι . Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάστα λιαστής ντομάτας με πάστα πιπεριάς Φλωρίνης.

Κέικ με κολοκυθάκια, τυριά και μυρωδικά

Ένα πανάλαφρο κέικ με κολοκυθάκια, τυριά και μυρωδικά, που μπορείτε να απολαύσετε σαν κύριο πιάτο μαζί με μια δροσερή, πράσινη σαλάτα.

.

Χωνάκια πίτσας σε 3 γεύσεις – Μανιτάρια-τυρί, μπολονέζ – caprese

Γίνονται πολύ εύκολα αφού το ζυμαράκι είναι έτοιμο και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι οι γεμίσεις. Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε χωνάκια με διαφορετικές γεύσεις και χρώματα.

Χωνάκια πίτσας σε 3 γεύσεις– Μανιτάρια-τυρί, μπολονέζ - caprese

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ