Με πειθαρχική διαδικασία ξεκίνησε για το δήμαρχο Ναυπλίου, Δημήτρη Κωστούρο - Ο αντίπαλος του Δημήτρης Ορφανός τον κατήγγειλε ότι έριξε 22 φορές σκουπίδια & περιττώματα στην αυλή του

Τι λέει ο ίδιος

Πρωτοφανείς εντυπώσεις έχει προκαλέσει στο Ναύπλιο και σε όλη την Ελλάδα η ενέργεια του Δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κωστούρου, να αφήσει επανειλημμένα, σακούλες με σκουπίδια και περιττώματα, στην εξώπορτα του πολιτικού του αντιπάλου και υποψήφιου για τον Δήμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, Δημήτρη Ορφανού.

Μάλιστα ήδη έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση για τις ενέργειες αυτές του δημάρχου Ναυπλιέων που δεν αρμόζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο, καθώς ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων, Δημήτρης Κατσαρός ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία, ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Κωστούρο.

Την είδηση επιβεβαίωσε σε ανάρτηση του στο Twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

«Τα γεγονότα στο Ναύπλιο -εφόσον επιβεβαιωθούν και από την έρευνα- δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο», σημειώνει αρχικά ο κ. Λιβάνιος.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν το μέλλον του τόπου μας. Ήδη τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου Αποκεντρωμένου Γραμματέα, ο οποίος αποφάσισε την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων», συμπληρώνει.

Παραδέχθηκε την πράξη του

Την πράξη του επιβεβαίωσε εν μέρει και ο κ. Κωστούρος, με ανάρτησή του.

Στην ανάρτηση, ο κ. Κωστούρος, υποστηρίζει πως το τελευταίο διάστημα έγινε στόχος «ύβρεων και συκοφαντιών» και  ομολογεί πως προχώρησε σε μία «ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα» η οποία ήταν: «να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού».

Ο κ. Κωστούρος συμπληρώνει πως «ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης».

Τον κατέγραψαν οι κάμερες

Ο Δημήτρης Κωστούρος, παραδέχτηκε ότι προέβη στην πρωτοφανή αυτή πράξη, καθώς έγινε «τσακωτός» από κάμερα ασφαλείας, που είχε τοποθετήσει ο αντίπαλός του, Δημήτρης Ορφανός,  ο οποίος προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου την Παρασκευή και κατέθεσε το σχετικό βίντεο. Ζήτησε μάλιστα να ενεργοποιηθούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δημήτρη Κωστούρου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα anagnostis,  ο κ. Ορφανός για μεγάλο χρονικό διάστημα έβρισκε ακαθαρσίες στην αυλή του σπιτιού του και τοποθέτησε την κάμερα για να οδηγηθεί στους  δράστες.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ