Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

30.000 ευρώ πρόστιμο στους εμπρηστές: Θα πληρώνουν και το κόστος πυρόσβεσης - Οι αλλαγές που θα φέρει ο νέος νόμος (βίντεο)

Από 300 σε 30.000 ευρώ θα πάει το πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια

Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα που θα φτάνουν μέχρι τα 30.000 αναμένεται να έρχονται οι εμπρηστές καθώς η κυβέρνηση έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει πιο αυστηρή την νομοθεσία και να τιμωρεί παραδειγματικά όσους φταίνει για τις φωτιές.

Όπως επεσήμανε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Τρίτης 1/8 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Νικήτα Κορωνάκη και τη Στέλλα Στυλιανού το πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια θα φτάσει μέχρι και τα 30.000 ευρώ, ενώ μέχρι και σήμερα άγγιζε τα 300 ευρώ.

Στη συνέχεια η επιβολή των προστίμων θα γίνεται κλιμακωτά και θα λαμβάνεται υπόψιν η ζημιά που προκάλεσε η πυρκαγιά ή εάν ο εμπρηστής έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Στην τρίτη περίπτωση το πρόστιμο θα ανεβαίνει ανάλογα με τη χρέωση της κινητοποίησης των απαιτούμενων πυροσβεστικών δυνάμεων, δηλαδή τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που θα ενεργήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η αύξηση των προστίμων όσον αφορά τους εμπρησμούς έχει αποτρεπτική λειτουργία, σύμφωνα με όσο ισχυρίζονται κυβερνητικές πηγές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ