Vintage: H Εθνική Ελλάδος του παλιού σινεμά & θεάτρου - Βλαχοπούλου, Κατράκης, Στολίγκας, Ρένα Ντορ (φωτό)

Συνάντηση κορυφής!

Μία υπέροχη vintage φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο Άρης Λούπασης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο κλικ στο οποίο απεικονίζονται σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου και του σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: Vintage pic: Όταν η Ρένα Βλαχοπούλου & ο Ντίνος Ηλιόπουλος φόρεσαν τα μαγιό τους σε παραλία της Θεσσαλονίκης - Σε ποια ταινία έπαιξαν;

Ένα μπουκέτο γεμάτο λαμπερά καλλιτεχνικά αστέρια σε μια φωτογραφία, γράφει στη λεζάντα.

Η Ρένα Βλαχοπούλου (κάτω) μαζί με τους Μάνο Κατράκη (κάτω αριστερά) και Ορέστη Μακρή (κάτω δεξιά) τον Αύγουστο του 1964 προλογίζουν ως επίσημοι καλεσμένοι την πανηγυρική 150η παράσταση της επιθεώρησης "Άλλος για το Καστρί" των Τραϊφόρου -Ελευθερίου -Θίσβιου που ανεβάζει στις 6 Ιουνίου η Σοφία Βέμπο (κέντρο) στο θέατρο που φέρει το όνομα της, με συνθιασάρχες τους (από αριστερά) Μπέτυ Μοσχονά, Κούλη Στολίγκα, Αλέκο Λειβαδίτη και Ρένα Ντορ. Ένα χρόνο νωρίτερα, η "Τραγουδίστρια της Νίκης" και "Εθνική Φωνή της Ελλάδας" Σοφία Βέμπο θα γιορτάσει στην συγκεκριμένη σκηνή τα 30 χρόνια επιτυχημένης καλλιτεχνικής διαδρομής με την επιθεώρηση "Και εφέτος διασκεδάζουμε" και με την παρουσία πολλών και εκλεκτών συναδέλφων που εκφράζουν τις θερμότερες ευχές στο πρόσωπό της.

Η πρώτη συνεργασία της με την Ρένα Βλαχοπούλου γίνεται ένα μήνα πριν το ξέσπασμα του πολέμου και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου του '40 στο θέατρο Μοντιάλ με την επιθεώρηση "Βραδινές τρέλες" για να συνεχιστεί την επόμενη χρονιά με την μουσική παράσταση "Μπέλλα Γκρέτσια" όπου και οι δύο αποθεώνονται στην σκηνή δίνοντας μηνύματα δύναμης και συμπαράστασης στους στρατιώτες που πολεμούν για την ελευθερία της πατρίδας.

Η τρίτη συνεργασία τους γίνεται το 1954 στην επιθεώρηση "Σουσουράδα" όπου η Ρένα ως τότε εμφανίζεται μόνο ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και μετά από άρνηση της παρτενέρ του Νίκου Σταυρίδη να ερμηνεύσει το νούμερο της, δίνεται η αφορμή για να εμφανιστεί στην σκηνή ως ηθοποιός και να απογειώσει την παράσταση και την μετέπειτα πορεία της στην υποκριτική.

Διαβάστε ακόμη: Μάριος Φραγκούλης - Ρένα Βλαχοπούλου: Flashback από τη δεκαετία των 90s - Η ασπρόμαυρη φωτογραφία του τενόρου με τη θεία του

Η τελευταία συνεργασία των δύο μεγάλων κυριών του θεάτρου και του κιν/φου γίνεται το 1956 στην επιθεώρηση των Τραϊφόρου - Βασιλειάδη "Ο Ρωμιός", συνεχίζοντας τα επόμενα χρόνια η κάθε μια την δική της λαμπρή καλλιτεχνική διαδρομή. Η αξεπέραστη Ρένα με το φυσικό, αστείρευτο και πηγαίο κωμικό ταλέντο που όμοιό του δεν υπήρξε ποτέ ξανά, γεννήθηκε σαν σήμερα (28/7) και έφυγε από την ζωή ακριβώς σαν αύριο (29/7) το 2004.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ