Εντυπωσιακό το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford: Το πιο σύγχρονο πολεμικό του κόσμου στο Φάληρο - 300 μέτρα μήκος, 5.000 πλήρωμα (βίντεο)

To αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford, "έκλεισε" τον Φαληρικό όρμο

Το πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο του κόσμου έφτασε στην Ελλάδα. Το Gerald R. Ford βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο φαληρικό Δέλτα, αποτελώντας πόλο έλξης για όσους βρίσκονται στην πειροχή.

Το Gerald R. Ford έχει μήκος 300 μέτρων και πλήρωμα 5.000 άτομα. Πρόκειται για ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, το οποίο κατασκευάζεται για το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σκοπεύει να αποκτήσει δέκα από αυτά τα πλοία, προκειμένου να αντικαταστήσει τα σημερινά αεροπλανοφόρα, ξεκινώντας με το κορυφαίο πλοίο της κλάσης του, το Gerald R. Ford (CVN-78), αντικαθιστώντας το Enterprise (CVN-65) και αργότερα τα αεροπλανοφόρα κλάσης Nimitz.

Διαβάστε ακόμα: 7+1 φωτό του «USS George H.W. Bush»: Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο ποζάρει στο Φάληρο – Δείτε τις

Τέτοια πλοία είναι παρόμοια με αυτά της κλάσης Nimitz, αλλά φέρουν τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από τότε, με το πρόγραμμα CVN(X)/CVN-21,[N 1] όπως το Ηλεκτρομαγνητικό Σύστημα Εκτόξευσης Αεροσκαφών (EMALS), καθώς και άλλα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που αποσκοπούν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της πλεύσης με μικρότερα πληρώματα.

Η κλάση αυτή των αεροπλανοφόρων πήρε το όνομά της από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέραλντ Ρ. Φορντ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ