Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι – Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή (βίντεο)

«Δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ήταν οργανωμένες και αποτελεσματικές», είπε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός

Μεγάλη δοκιμασία και για τον κρατικό μηχανισμό χαρακτήρισε τα πύρινα μέτωπα των τελευταίων ημερών στη χώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. «Όπως είπα και στη Βουλή, μπορεί να διαθέτουμε περισσότερα μέσα και έμψυχο δυναμικό όμως η μάχη θα είναι πάντα δύσκολη καθώς βιώνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και όχι καλύτερα», τόνισε.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι. Δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ήταν οργανωμένες και αποτελεσματικές», συνέχισε στην εισήγησή του, ενώ είπε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής αλλά και τους εθελοντές.

«Να επιμείνω στην αντιμετώπιση της πραγματικότητας σήμερα: μέχρι την Πέμπτη θα είναι δύσκολες ημέρες, μετά ελπίζω ότι οι συνθήκες θα βοηθήσουν. Όλοι παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχει μία μαγική άμυνα, αν υπήρχε θα την είχαμε εφαρμόσει», τόνισε ακόμη και συμπλήρωσε: «Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι αυτός που ακολουθούμε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ