Και την 7η ημέρα η Ελλάς στις φλόγες: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα μέτωπα σε Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα, Αίγιο

Ακόμη μία μέρα που δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες σε Ρόδο, Αίγιο, Κέρκυρα και Κάρυστο.

Διαβάστε ακόμη: Πυρκαγιές στη Ρόδο: "Τα όμορφα ελάφια άσχημα καίγονται" - Τρέχουν στα σπίτια για να βρουν φαγητό & νερό (φωτό)

Στη Ρόδο, όπου οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών, σήμανε εκ νέου συναγερμός το πρωί της Δευτέρας καθώς σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς, κοντά στον οικισμό Ασκληπιείο με νότια κατεύθυνση. Η φωτιά έχει ήδη τυλίξει τα πρώτα σπίτια και καταστήματα στην είδοσο του χωριού. σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.


ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ/ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Στην Κέρκυρα, τρία μέτωπα μαίνιονται στη διάρκεια της νύχτας στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού και νότια Περίθειας. Ωστόσο, η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη.

Η φωτιά, που εκτιμάται πως έκαψε 20.000 στρέματα, έλαβε μεγάλες διαστάσεις απειλώντας οικισμούς στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Μάλιστα Στην εκδόθηκαν διαδοχικά μηνύματα από το 112 για την εκκένωση 17 οικισμών και απομακρύνθηκαν 2.466 πολίτες.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο Δερβενάκι Αιγιαλείας στην Αχαΐα, μεταξύ Αιγίου και Διακοπτού.


ΓΙΩΤΑ_ΛΟΤΣΑΡΗ/ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι καιρικές συνθήκες, από πλευράς ανέμων, έχουν βελτιωθεί, με αποτέλεσμα να επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, που αποτελούνται από τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα, στο σημείο επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με περισσότερους από 100 πυροσβέστες και 35 οχήματα, που μαζί με τα εναέρια μέσα, προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά και να προστατεύσουν τις κατοικημένες περιοχές.

Αργά χθες το βράδυ η Πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση εκκένωσης του οικισμού της Τράπεζας με κατεύθυνση προς την Ακράτα, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους πολίτες που βρίσκονταν στο Κάστρο Αιγιαλείας να μετακινηθούν προς την περιοχή Καθολικό.


ΓΙΩΡΓΟΣ_ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Στο μέτωπο στο Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, συνεχίζουν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

Διαβάστε ακόμη: Το βίντεο από την Ρόδος που σου κόβει την ανάσα: «Φύγε, δεν κόβεται!» Όταν οι πυροσβέστες κατάλαβαν ότι ήταν αδύνατον να τιθασεύσουν τη φωτιά

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων σε χαμηλή βλάστηση στην ευρύτερη περιοχή και έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος έχουν διατεθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ