Made in Greece τα ρούχα Laviate: Οι δίδυμες αδελφές Σκαλιδάκη βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη - Δούλεψαν σε Chanel, Gucci, Μary Katrantzou (φωτό)

Οι δίδυμες αδελφές, αποφοίτησαν και οι δύο με BSc στη Βιομοριακή και Γενετική Επιστήμη πριν εκμεταλλευτούν το δημιουργικό τους πνεύμα και σπουδάσουν στο Central Saint Martins.

" Το πάθος για τα λουλούδια μας οδήγησε να εμπνευστούμε από το ελληνικό λουλούδι Acanthus Mollis, το οποίο φυτρώνει σε συστάδες και αποτέλεσε την αρχική έμπνευση για τον Καλλίμαχο όταν δημιούργησε τα Κορινθιακά Κιόνωκρανα που κοσμούν τους κίονες του ναού του Ολυμπίου Διός.

Το βιολογικό μας υπόβαθρο μας έκανε να ερευνήσουμε τη μορφολογία του λουλουδιού και να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για ένα "λουλούδι με δύο χείλη", το οποίο περιγράφεται με την επιστημονική ορολογία BILABIATE.

 

 

 

 

Το LAVIATE είναι έμπνευση αυτής της λέξης και μπορεί να μας περιγράψει απόλυτα ως δίδυμους σχεδιαστές με ελληνικές ρίζες. " Έτσι περιγράφουν το brand τους οι δίδυμες σχεδιάστριες μόδας, Δήμητρα και Ειρήνη Σκαλιδάκη .

Οι δίδυμες αδελφές, αποφοίτησαν και οι δύο με BSc στη Βιομοριακή και Γενετική Επιστήμη πριν εκμεταλλευτούν το δημιουργικό τους πνεύμα και σπουδάσουν στο Central Saint Martins.

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης: Ειρήνη και Δήμητρα Σκαλιδάκη: Ο δίδυμες Χανιώτισσες σχεδιάστριες με σπουδές στο Λονδίνο βάζουν την υπογραφή τους στον χώρο της μόδας

Συνεργάστηκαν στενά με τις σχεδιαστικές ομάδες των Gucci, Chanel και Mary Katrantzou και πειραματίστηκαν με διάφορους τύπους βαριών κεντημάτων πριν δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία.

Η άνεση του να είσαι αυθεντικός και ατομικός - αυτό είναι που οι σχεδιαστές της Laviate θέλουν να βρουν οι γυναίκες του σήμερα, στη συλλογή τους-  από πλεκτά, παλτά και φυσικά φορέματα που είναι φτιαγμένα με ενδιαφέροντα υφάσματα, ασυνήθιστες σιλουέτες και περίτεχνα μοτίβα, όλα δημιουργημένα με μια φιλοσοφία pret-a-couture.

 

laviate.com

Η στάση αυτή χαρακτηρίζει ό,τι δημιουργούν η Ειρήνη και η Δήμητρα, ενώ πειραματίζονται με τη γυναικεία ταυτότητα και φλερτάρουν με τις νέες τεχνολογίες.

Ένα αμάλγαμα ιστορικών αναφορών και μιας παρεμβολής του αλλόκοτου, η Laviate είναι μια γυναικεία μάρκα με ακανόνιστα κομμάτια που διαποτίζονται από μια ελεγχόμενη αφαίρεση του παρόντος, αλλά πάντα μαλακώνουν με ένα ρομαντικό άρωμα.

 

 

Πριν από λίγα χρόνια οι δύο αδερφές δήλωναν στο glow.gr: '' Η ταυτότητά μας χαρακτηρίζεται από έναν συνδυασμό ρομαντισμού κι εκκεντρικής διάθεσης, που ποντάρει στον γυναικείο δυναμισμό και την ανάδειξη της θηλυκής υπόστασης. Η ιδιαίτερη σχεδιαστική φιλοσοφία μας συνοδεύεται από υψηλής ποιότητας υλικά, καθώς κι eco-friendly παραγωγή υφασμάτων και κατασκευή, χρησιμοποιώντας πολυεστερικές ίνες από ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια, καθώς και οικολογικές βαφές.

 

 

Οι γυναίκες στην πιο updated εκδοχή τους είναι πηγή έμπνευσής μας. Κίνητρα που διεγείρουν τη φαντασία μας βρίσκονται σ’ εκθέσεις, ενώ η συνδυαστική έρευνα και το brainstorming οδηγούν στη δημιουργία των συλλογών μας''. 

"ΜΕΤΑΜΌΡΦΩΣΗ" - SS23

Γοητευμένη από το έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου Ισπανού ζωγράφου και γλύπτη Manolo Valdés, η LAVIATE παρουσιάζει τη συλλογή Άνοιξη Καλοκαίρι 2023 "Metamorphosis", γιορτάζοντας τη γυναικεία φιγούρα με τη μορφή της φύσης.

Τα διαφορετικά υλικά που παρουσιάζει ο καλλιτέχνης μέσα από τις εκθέσεις του συνδυάζουν ανοξείδωτο ατσάλι, μπρούντζο και αλουμίνιο, διαμορφωμένα στην τελειότητα επαναπροσδιορίζοντας την προσωπογραφία των γυναικών, είναι στοιχεία που ιντριγκάρουν την έμπνευση των σχεδιαστών για αυτή τη σεζόν.

Αυτή η έννοια αντανακλά τη σχέση εξουσίας μεταξύ γυναικών και περιβάλλοντος και απεικονίζεται μέσα από γλυπτικούς όγκους και τολμηρά σχήματα που απεικονίζουν χειροποίητα λουλούδια.

Δείτε όλες τις κολεξιόν  στο laviate.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ