Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφει εσπευσμένα από Βρυξέλλες, για τις φωτιές - «Οι εκκενώσεις να υλοποιούνται, οι πολίτες θα αποζημιωθούν» (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός ήταν στις Βρυξέλλες όταν ξέσπασε χθες η πυρκαγιά, είχε συνεχή ενημέρωση όμως αποφάσισε να επιστρέψει νωρίτερα και να αποχωρήσει από τη Σύνοδο Κορυφής

Νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαιτίας των πύρινων μετώπων που συνεχίζουν να καίνε σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Δερβενοχώρια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα, ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επιστρέψει κάποιες ώρες νωρίτερα από το αναμενόμενο στην Ελλάδα. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γυρίσει το απόγευμα της Τρίτης, με την αναχώρησή του όμως να επισπεύδεται κατά μερικές ώρες καθώς θα φύγει από την πρωτεύουσα του Βελγίου το μεσημέρι της Τρίτης.

 

 

«Οι εκκενώσεις να υλοποιούνται, οι πολίτες θα αποζημιωθούν»

Στη δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, τη Βοιωτία και την Κορινθία.

Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές.

Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Το πρώτο μας μέλημα, πάντα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις οι οποίες διατάσσονται από την Πολιτική Προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

 

 

Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, είναι κι αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημά μας είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές που θα υποστούμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ