Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Κερατέας - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις & εκκενώσεις (φωτό - βίντεο)

Έστειλε μήνυμα η πολιτική προστασία

Κοντά σε σπίτια μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής, η οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ και πέρασε το Πάνειο Όρος απομακρυνόμενη από τους οικισμούς.

fwtia-5

koyvaras__3_

fwtia-6

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής Πέτας Κουβαρά προς Κερατέα, ενώ έχει ήδη εκκενωθεί η Μονής Ιεράς Σκέπης και Αγίας Κυριακής όπως και ο οικισμός Χελώνι. Με νέο μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή για εκκένωση των περιοχών Μελισουργός - Τραμπουριά μέσω λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο.

Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι δυναμείς της Πυροσβεστικής καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 55 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 20 οχήματα. Μαζί τους είναι 31 Ρουμάνοι με 5 οχήματα, εθελοντές, έξι αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας δήλωσε ότι η φωτιά δείχνει ότι δεν είναι πολύ κοντά σε σπίτια αλλά είναι κοντά σε πυλώνες υψηλής τάσης.

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο του Δήμου Σαρωνικού  που μίλησε στο ΣΚΑΪ, «καίγεται η βορεινή πλευρά από το Πάνειο Όρος, αλλά ακόμα η φωτιά δεν έχει φτάσει από τη νότια πλευρά που βλέπει προς το Λαγονήσι. Η ατμόσφαιρα είναι αποκαρδιωτική».

 

Η Λεωφόρος Λαυρίου στη λωρίδα με κατεύθυνση προς Λαύριο είναι κλειστή από το ύψος της 2ης εισόδου των Καλυβίων καθώς και η διαδημοτική οδός Καλυβίων – Κερατέας.

Meteo: Εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς

Έκτακτη ανακοίνωση για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Νέο Κουβαρά Αττικής εξέδωσε το meteo, τονίζοντας ότι με βάση τα προγνωστικά στοιχεία, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς θα παραμείνουν εξαιρετικά δυσμενείς έως αργά το απόγευμα.

112_peta

«Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών (τιμές περιεχόμενης υγρασίας κάτω του 10-11%), γεγονός που αναμένεται να δυσχεράνει τον έλεγχο της φωτιάς», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ