Έφη Αχτσιόγλου: Ανακοινώνει αύριο την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - Aνοίγει τον χορό της διαδοχής (βίντεο)

Η Έφη Αχτσίογλου θα ανακοινώσει αύριο την υποψηφίοτητά σε ειδική παρουσίαση που ετοιμάζει, ακολουθούν και άλλοι

Αύριο, Τετάρτη αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

Αυτή τη στιγμή η βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών φαντάζει ως το φαβορί για την προεδρία και η ίδια φρόντισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης να κάνει ηγετική εμφάνιση. Προέβαινε συνεχώς σε ευθείες αναφορές στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θέλοντας ταυτόχρονα να φανεί συναινετική στο εσωτερικό του κόμματός της.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο

Την ίδια ώρα μένει να ξεκαθαριστεί ποιοι θα είναι αντίπαλοί της στην διεκδίκηση του θώκου, κάτι που θα φανεί και από τον χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών. Βάσει της συζήτησης που έγινε χθες στην Πολιτική Γραμματεία ο οδικός χάρτης των επόμενων κινήσεων προβλέπει διαρκές συνέδριο τέλη Αυγούστου με την υπάρχουσα σύνθεση και εκλογή προέδρου το χρονικό διάστημα 3 έως 10 Σεπτεμβρίου (ώστε στη ΔΕΘ το κόμμα να πάει στη συμπρωτεύουσα με νέο αρχηγό) και διεξαγωγή τακτικού συνεδρίου στα μέσα Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πάντως για να ισχύσει θα πρέπει να επικυρωθεί και από την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει όπως προαναφέραμε το Σαββατοκύριακο.

Άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς, που θα κατέλθει κατά πάσα πιθανότητα και αυτός ως υποψήφιος εκπροσωπώντας την ομάδα των επονομαζόμενων «προεδρικών» (όσων δηλαδή βρίσκονταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα), πρότεινε οι εκλογές να γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου ο Α’ γύρος (δηλαδή μετά τη ΔΕΘ) και την 1η Οκτωβρίου (μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές) ο Β’ γύρος μεταξύ των δύο πρώτων που θα έχουν αναδειχθεί στην ψηφοφορία.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και κείμενο

Την ίδια ώρα ο Χρήστος Σπίρτζης προτείνει οι εσωκομματικές εκλογές να διεξαχθούν τον Νοέμβριο, μετά δηλαδή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που δεν βρίσκει αντίθετο τον Παύλο Πολάκη που μπορεί επίσης να είναι υποψήφιος για την προεδρία. Οι πιθανότητες να εκλεγεί δεν είναι με το μέρος του, ωστόσο εάν κατέλθει να δοκιμάσει να μετρήσει τις δυνάμεις του και να έχει πλασαριστεί σε μια καλύτερη θέση στο κόμμα στην μετά-Τσίπρα εποχή.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει καταθέσει στην Πολιτική Γραμματεία εδώ και μέρες πρόταση, ζητώντας έκτακτο συνέδριο και εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ξεκαθαρίζει παράλληλα πως ο ίδιος δεν θα θέσει υποψηφιότητα, αν και υπήρχαν σενάρια που τον έφεραν να το καλοσκέφτεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ