Οι στόχοι της Κυβέρνησης μετά την ψήφο εμπιστοσύνης - Όλα όσα έγιναν στη Βουλή (φωτό - βίντεο)

Το νέο νομοσχέδιο

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά τις 9, η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ εξασφάλισε την «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών με τις ψήφους των 158 βουλευτών της.

Αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΟΧΙ», οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Οι προγραμματικές δηλώσεις, υπενθυμίζεται, είχαν μια σειρά μεγάλων κερδισμένων, μεταξύ αυτών οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι.

Μητσοτάκης: Έρχεται νόμος που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για τη ψήφο των αποδήμων
Στην δευτερολόγια του ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις, λίγο πριν ολοκληρωθεί η τριήμερη διαδικασία είπε ότι «οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών, η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι προχωρήσει γρήγορα σε αυτές». Και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στο δρόμο που μας έδειξαν με την ψήφο τους οι πολίτες, με γνώμονα τους άξονες και με ορίζοντα το 2027».

Επανέλαβε τη εκτίμησή του ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα γίνει εντός του 2023 και αναφέρθηκε στον στόχο της αύξησης του μέσου και του κατώτατου μισθού και τη μείωση των ανισοτήτων. Πρόσθεσε, σε ότι αφορά στον τομέα της Υγείας, ότι «θέλω να δώσω έμφαση στην ταχύτατη παρέμβαση στα Επείγοντα, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ». Εθεσε ως νέο στοίχημα τον πολυδύναμο εκσυχρονισμό, λέγοντας ότι μπορούμε να ενσωματώνουμε τις παραδοσιακές μας αξίες προσαρμοζόμενοι στις νέες προκλήσεις.

«Το μεγάλο ποσοστό δεν μεταφράζεται σε λευκή επιταγή» συνέχισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Κάθε φωνή μπορεί να είναι χρήσιμη αρκεί να μην είναι κακόφωνη» είπε.

Προανήγγειλε ακόμη ότι στις αρχές της εβδομάδας θα αναρτηθεί νόμος που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «περιορίστηκαν σε επανάληψη συνθημάτων που είχαν εξαντληθεί προεκλογικά». Απάντησε στις αιτιάσεις που προέβαλλαν ο κ. Φάμελος και ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ απευθύνθηκε και στα κόμματα δεξιά της ΝΔ λέγοντας «Όσοι ανέβηκαν σε αυτό το βήμα και φόρεσαν τη ρομφαία του υπερπατριώτη να δούμε πως θα σταθούν απέναντι στον πατριωτισμό των πράξεων».

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης είχε αναφερθεί σε ένα πλαίσιο φοροελαφρύνσεων και ενίσχυσης εισοδήματος που θα φέρει η κυβέρνηση, ενώ προανήγγειλε αυξήσεις στο Δημόσιο που θα αντιστοιχούν σε 70 ευρώ σε κάθε υπάλληλο.

Η αδιαθεσία του Δημήτρη Κουτσούμπα
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Κουτσούμπα σημειώθηκε απρόοπτο, όταν ο γγ του ΚΚΕ είχε έναν έντονο σπασμό στη μέση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί όρθιος.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν βουλευτές από όλες τις πτέρυγες και έσπευσαν σε βοήθειά του. Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά και ξεκίνησε ξανά με τον κ. Κουτσούμπα πάλι στο βήμα να εξηγεί ότι ήταν ένας έντονος πόνος στη μέση και να αστειεύεται ότι δεν μπορεί να χάσει τα περιττά κιλά στα πέντε επόμενα λεπτά της ομιλίας του. Οι βουλευτές όλων των κομμάτων τον χειροκρότησαν όταν ξεκίνησε ξανά την ομιλία του ενώ και οι επόμενοι ομιλητές ξεκίνησαν την ομιλία τους ευχόμενοι περαστικά.

Στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας και εδώ μέσα, κυρίως όμως έξω, στο πλάι των εργαζομένων, μέσα στους αγώνες και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ