Στέλιος Παρλιάρος - Βιβλίο Ελληνική ζαχαροπλαστική: H ιστορία της μέσα από τα μάτια ενός κορυφαίου pastry chef

Συνταγές,  Ιστορίες,  Αναμνήσεις....

Από τον καταξιωμένο pastry chef Στέλιο Παρλιάρο,  ένα μοναδικό βιβλίο που παρουσιάζει και αναδεικνύει τη γλυκιά ιστορία της Ελλάδας  μέσα από αναμνήσεις και μαρτυρίες του συγγραφέα,  οι οποίες αποτυπώνονται σε 56 ξεχωριστές συνταγές.

«Η ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα είχε αυθεντικότητα και ψυχή. Μπορεί να έλειπαν βασικά υλικά, της το βούτυρο, της η ελληνική γη πάντα είχε να προσφέρει τα δικά της “δώρα”. Ελαιόλαδο, φρούτα, ξηροί καρποί, μέλι πρωταγωνιστούσαν σε γλυκά φτιαγμένα με μεράκι και διάθεση προσφοράς».

Ο Στέλιος Παρλιάρος, έχοντας διανύσει μια πορεία ως ζαχαροπλάστης για περισσότερα από 40 χρόνια, επιχειρεί να διηγηθεί την ιστορία της ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Καταθέτοντας  προσωπικές μαρτυρίες και αναμνήσεις, μέσα από 56 συνταγές ελληνικών γλυκών, που όλοι έχουμε αγαπήσει – κάποιες κλασικές, κάποιες πιο δημιουργικές. Επιμένοντας στα υπέροχα υλικά της ελληνικής γης που εγγυώνται την επιτυχία.

Στέλιος Παρλιάρος

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε μέσα σε βούτυρα, σιρόπια, μπακλαβάδες και κανταΐφια. Στα 10 του ήρθε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να δουλεύει, τυχαία, στα 18 του στο ζαχαροπλαστείο Παπασπύρου και η δουλειά τού άρεσε. Αυτό ήταν. Επόμενος σταθμός το ξενοδοχείο Hilton.

Η γαλλική ζαχαροπλαστική τον εντυπωσίαζε και έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει στη Γαλλία και να παρακολουθήσει σεμινάρια σε Παρίσι και Λιόν. Εμπνευσμένος από όσα είδε και έμαθε, άνοιξε το Fresh, το πρώτο δικό του ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι, σε ηλικία μόλις 23 χρόνων.

Η λιτή αισθητική του μαγαζιού σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά γλυκά κέρδισαν το κοινό. Το 2000 εργάστηκε για ένα διάστημα στο εργαστήριο του διάσημου ζαχαροπλαστείου Fauchon στο Παρίσι. Το 2004 αποτέλεσε τη χρονιά-ορόσημο για μια επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Αποσύρθηκε από τα ζαχαροπλαστεία και άρχισε να γράφει συνταγές σε περιοδικά και να εκδίδει βιβλία, ενώ έγινε πραγματικότητα και ένα όνειρό του: να παραδίδει μαθήματα ζαχαροπλαστικής. Τέσσερα χρόνια αργότερα ξεκίνησε να παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή ζαχαροπλαστικής, τις «Γλυκές Αλχημείες», η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και συνεχίστηκε για 13 χρόνια.

Το brand «Γλυκές Αλχημείες» επεκτάθηκε και σε νέα προϊόντα: ο Στέλιος δημιούργησε ένα ζαχαροπλαστείο, το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα στο Κολωνάκι, αλλά και το πρώτο περιοδικό ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που έφερε την υπογραφή του και συνεχίζει να κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.

Κυκλοφορούν η αγγλική και η γαλλική  έκδοση του βιβλίου.

Συνταγµατάρχου ∆αβάκη 10 & Μυλοποτάµου, 115 26, Αθήνα • Τηλ.: 210 3390204 • Fax: 210 3390209 • e-mail: info@pediobooks.gr

www.pediobooks.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ