Ο Κάρολος στέφθηκε και βασιλιάς της Σκωτίας - Η χωρίς υπερβολές τελετή, το ιστορικό στέμμα που φόρεσε (φωτό - βίντεο)

Δεύτερη στέψη για τον Κάρολο και την Καμίλα....

Η Σκωτία ολοκλήρωσε μια ημέρα εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της πρόσφατης στέψης του Βρετανού μονάρχη Καρόλου Γ'.

Το αποκορύφωμα των εργασιών της Τετάρτης στην πρωτεύουσα, το Εδιμβούργο, ήταν η τελετή εθνικών ευχαριστιών κατά την οποία δόθηκαν στον βασιλιά τα κοσμήματα του σκωτσέζικου στέμματος.

Γνωστά ως "Honours of Scotland", αυτά τα κοσμήματα είναι τα παλαιότερα κοσμήματα του στέμματος της Βρετανίας, με ορισμένα τμήματα να χρονολογούνται περίπου από τις αρχές του 16ου αιώνα.

Δείτε επίσης: 75 χρόνια γιορτάζουν ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα - Ποιος είχε γενέθλια (φωτό)

Το σπαθί, ωστόσο, είναι μια πρόσφατη παραγγελία. το "σπαθί της Ελισάβετ" -που πήρε το όνομά του από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄- θα είναι το νέο κρατικό σπαθί, αντικαθιστώντας το σπαθί που δόθηκε στον Ιάκωβο Δ΄ από τον Πάπα Ιούλιο Β΄ το 1507, λόγω της ευθραυστότητάς του, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σκωτίας

Της λειτουργίας προηγήθηκε "λαϊκή πομπή" και βασιλική πομπή προς τον καθεδρικό ναό, και ολοκληρώθηκε με κανονιοβολισμό.

Επίσης, μια πτήση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας χρωματίζοντας τον ουρανό με τα ίχνη του κόκκινου, του λευκού και του μπλε.

Η λαϊκή πομπή, στην οποία συμμετείχαν 100 άτομα που εκπροσωπούσαν τη σκωτσέζικη ζωή, συνοδευόταν από το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας, τη μασκότ του, πόνι του Σέτλαντ, τον Δεκανέα Cruachan IV, την Αστυνομία της Σκωτίας, και μουσική από δόκιμους μουσικούς από το Combined Cadet Force Pipes and Drums και τη Cadet Military Band.

Το στέμμα της Σκωτίας

Το στέμμα της Σκωτίας είναι ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα κοσμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου που αποτελεί μέρος του συνόλου των βασιλικών κοσμημάτων Honours of Scotland.

To στέμμα, είχε τοποθετηθεί και πάνω στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως αναφέρεται στον επίσημο βασιλικό ιστότοπο, το στέμμα αποτελεί μέρος του συνόλου των κοσμημάτων Honours of Scotland, μια συλλογή πολύ σημαντική για τη βρετανική βασιλική οικογένεια σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της και από τα παλαιότερα του είδους του σε ολόκληρη τη Βρετανία.

ΣΤΕΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ

Τα Honours αποτελούνται από ένα σκήπτρο, ένα σπαθί και ένα στέμμα, τα οποία προέρχονται από τον 15ο και τον 16ο αιώνα αντίστοιχα, ενώ το ίδιο το στέμμα κατασκευάστηκε για τον βασιλιά Ιάκωβο Ε΄ και είχε υποστεί αναδιαμόρφωση στα χρόνια που ακολούθησαν.

Για πολλά χρόνια, τα Honours χρησιμοποιούνταν κυρίως για τη στέψη νέων μοναρχών, αν και αυτός ο σκοπός μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό με την πάροδο του χρόνου, ιδίως όταν το Ηνωμένο Βασίλειο μεταπήδησε στο κοινοβουλευτικό μοντέλο. Σήμερα, τα Honours είναι ως επί το πλείστον κειμήλια δημόσιας έκθεσης που φυλάσσονται στην Αίθουσα Στέμματος στο Κάστρο του Εδιμβούργου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ