Δίκη για το Μάτι: Στη Βουλή αίτημα για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου - Η πρώην περιφερειάρχης είναι πλέον βουλευτής (βίντεο)

Διεκόπη η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι λόγω της εκλογής της Ρένας Δούρου στη νέα Βουλή στον Δυτικό Τομέα Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει τις συνεδριάσεις προκειμένου να σταλεί στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου, η οποία κατηγορείται μαζί με άλλα είκοσι πρόσωπα σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Ιουλίου

Έτσι, μετά από οκτώ μήνες ακροαματικής διαδικασίας με πολύ συχνές συνεδριάσεις -καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μελλοντικά η υπόθεση να υποπέσει σε παραγραφή- το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει αρχικά για τις 24 Ιουλίου, ώστε να δοθεί χρόνος να τρέξει η διαδικασία άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου. Όμως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα διακοπή εάν η διαδικασία στο Κοινοβούλιο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μανιάτης έθεσε το ζήτημα λέγοντας: «Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί».

Τον λόγο πήρε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς ο οποίος διάβασε δήλωση της εντολέως του στην οποία με ρητό τρόπο δηλώνει ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης της ασυλίας.

Αντίστοιχο ζήτημα έχει προκύψει και στη δεύτερη δίκη για το Μάτι που αφορά τους εγκαυματίες, οι οποίοι δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη δικογραφία. Η δίκη είχε προσδιοριστεί για τις 23 Ιουνίου, όμως λόγω των εκλογών διεκόπη, και θα πρέπει εκ νέου να ακολουθηθεί η διαδικασία για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ