Μητέρα 3 παιδιών πεθαίνει σε λίγους μήνες: Της οργάνωσαν τον τέλειο γάμο με τον παιδικό της έρωτα - Το... αποχαιρετιστήριο δώρο της (βίντεο)

Συγκινεί η μάχη της μητέρας τριών μικρών παιδιών

 

«Η ημέρα του γάμου ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου και ξεπέρασε αυτό που νόμιζα ότι ήταν δυνατό», δήλωσε η Emma στο SWNS. «Ένιωσα σαν πριγκίπισσα την ημέρα αυτή».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω κοινών φίλων ότυαν η Emma ήταν 16 ετών και ο Dava 17 ετών. Από τότε είναι μαζί και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: τους David Jn, 11 ετών, Keeley-Mae, 10 ετών, και Ariela, 6 ετών.

«Ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου», δήλωσε ο Dava για τον γάμο. «Η καρδιά μου δεν έχει ξεπεράσει εκείνη τη μέρα – τη ζω ακόμα και τώρα», συνέχισε. «Επιτέλους είχε τη μέρα που της άξιζε».

Η Έμμα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα τον Φεβρουάριο του 2021. Παρατήρησε ότι αιμορραγούσε έντονα από τον κόλπο της και επίσης πονούσε. Αρχικά, οι γιατροί υπέθεσαν ότι το αντισυλληπτικό της εμφύτευμα είχε μετακινηθεί σε λάθος σημείο, επειδή ήταν «πολύ νέα» για να είναι κάτι άλλο. Στη συνέχεια αναζήτησε έναν ειδικό, ο οποίος, μετά από περαιτέρω εξετάσεις, ανακάλυψε ότι είχε καρκίνο.

«Τη στιγμή που ο ειδικός κοίταξε τον τράχηλό της, είπε ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοιο που να μην ήταν καρκίνος», θυμάται ο Dava.

Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σταδίου 3, ενώ η πρώτη δόση χημειοθεραπείας φέρεται να προκάλεσε βλάβη στο συκώτι της. Ακολούθησαν πέντε εβδομάδες ακτινοθεραπείας. Παρ’ όλα αυτά, οι δυο τους ήταν αισιόδοξοι για την πρόγνωσή της – αλλά όταν πήγε για εξετάσεις τον Ιανουάριο, ο κόσμος τους «γκρεμίστηκε» όταν έμαθαν ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί.

«Ρωτήσαμε πόσο καιρό είχε και μας είπαν περίπου ένα χρόνο – όλος μας ο κόσμος κατέρρευσε», παραδέχτηκε ο Dava.

 

 

Εξήγησε ότι πάντα ονειρεύονταν να παντρευτούν, αλλά ορισμένα πράγματα μπήκαν στη μέση, όπως τα οικονομικά. «Ήμουν όμως αποφασισμένος να την παντρευτώ όσο μπορούσα ακόμα», εξήγησε.

Έτσι, η καλύτερη φίλη της Emma, η Louise Bell, 29 ετών, οργάνωσε έναν παραμυθένιο γάμο. Απευθύνθηκε σε τοπικές επιχειρήσεις και πολλές από αυτές προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Η οικογένεια της Emma βοήθησε επίσης, με τη γιαγιά της, Mari Clarke, να πληρώνει για τις βέρες.

«Είμαι συγκλονισμένη και περήφανη που είμαι μέρος μιας κοινότητας που ενώνεται για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε η Emma στο SWNS.

Η τούρτα, το φαγητό και οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν δωρεάν, μαζί με τον χώρο. «Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε όλα με τη βοήθεια της Louise – ήταν απίστευτη και είμαστε τόσο ευγνώμονες», δήλωσε ο Dava. «Η Emma τα πήγε καταπληκτικά, παρόλο που ήταν κουρασμένη».

«Ήταν πολύ σκληρό για τα παιδιά να βλέπουν τη μαμά τους να αρρωσταίνει, αλλά ήταν τόσο δυνατά», συνέχισε. «Η Emma και εγώ είμαστε τόσο περήφανοι γι’ αυτά και αξιοποιούμε στο έπακρο τον χρόνο που μας έχει απομείνει μαζί».

Η Emma νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Clatterbridge του Λίβερπουλ, όπου ο σύζυγός της και η οικογένειά της την επισκέπτονται συχνά. Είναι αποφασισμένη να μοιραστεί την ιστορία της και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τον καρκίνο των ωοθηκών και τα συμπτώματά του.

«Υπέφερα σωματικά με τρόπους που δεν ήξερα ποτέ ότι ήταν δυνατοί – μου πήραν τη ζωή και την οικογένειά μου», είπε. «Αλλά αν μπορέσω να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη για να σώσω έστω και μία γυναίκα από αυτό που καταστρέφει άσκοπα τις ίδιες και τους γύρω τους, τότε είμαι ευτυχής που συμμετέχω σε αυτόν τον αγώνα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ