Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ανεξήγητος ο θάνατος της Τζωρτζίνας» - Τι είπε ο καρδιολόγος που την είχε εξετάσει δύο μέρες πριν πεθάνει

Ο καρδιολόγος Στυλιανός Στειρόπουλος, είχε εξετάσει την Τζωρτζίνα δύο μέρες πριν πεθάνει

Σε έναν «ανεξήγητο θάνατο» αναφέρθηκε, στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», Στυλιανός Στειρόπουλος, ο οποίος εξέτασε τη Τζωρτζίνα δύο ημέρες πριν καταλήξει από την ανακοπή που υπέστη στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Ο μάρτυρας ήταν σαφής στην κατάθεσή του ότι το παιδί δεν εμφάνισε καρδιολογικό πρόβλημα στις εξετάσεις που έγιναν, τονίζοντας ότι δεν εντοπίστηκε νόσημα από το οποίο θα μπορούσε να προκύπτει κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου.

Όπως σημείωσε ο γιατρός, στις 27 Ιανουαρίου 2022 εξέτασε τη Τζωρτζίνα, μετά από αίτημα των συναδέλφων του παιδιάτρων στο νοσοκομείο: «Έγινε η καρδιολογική εξέταση στη Τζωρτζίνα και σε γενικές γραμμές ήταν όλα φυσιολογικά. Ακούσαμε ένα αθώο φύσημα. Έγινε καρδιογράφημα, είχε φυσιολογικό ρυθμό, έγινε υπερηχογράφημα καρδιάς και ήταν φυσιολογικό». Παράλληλα, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ζήτησε από τη μητέρα να του δείξει τα επεισόδια βραδυκαρδίας που έκανε η Τζωρτζίνα και εκείνη τού έδειξε βίντεο που είχε. «Εγώ ουσιαστικά το μόνιτορ είδα στο βίντεο. Από αυτό συμπέρανα ότι η συσκευή (βηματοδότης) λειτουργούσε κανονικά», είπε.

Σε ερώτηση της προέδρου εάν τα επεισόδια βραδυκαρδίας εξηγούνται καρδιολογικά, ο μάρτυρας απάντησε:

«Καρδιολογικά όχι. Εγώ όφειλα να ψάξω εάν είχε κάτι η καρδιά. Δεν υπήρχε κάποια καρδιολογική αιτία, νόσημα από το οποίο να υπάρχει κίνδυνος αιφνιδίου θανάτου. Η καρδιά ήταν οχυρωμένη με απιδινωτή, έπαιρνε κατάλληλη αγωγή, ήταν έκπληξη για εμάς ότι πέθανε το Σάββατο».

Επίσης, επεσήμανε πως δηλώνει με σιγουριά ότι η μοιραία ανακοπή, μέσα στο Αγλαϊα Κυριακού», που υπέστη το παιδί «δεν ήταν καρδιολογικής αιτίας».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι επιστημονικά, με βάση τα καρδιολογικά δεδομένα της ημέρας θανάτου της Τζωρτζίνας, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις για το τι συνέβη.

Πρόεδρος: Μπορείτε να εξηγήσετε με κάποιον τρόπο τι συνέβη μέχρι τις 2:30 μετά το μεσημέρι;

Μάρτυρας: Όχι δεν μπορώ.

Πρόεδρος: Αυτά που συνέβησαν παραπέμπουν έναν γιατρό κάπου; Είναι εμφάνιση κάποιου σπάνιου, για παράδειγμα, καρδιολογικού νοσήματος;

Μάρτυρας: Όχι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καρδιολογικά. Eίναι ανεξήγητος ο θάνατος.

Νωρίτερα ο καρδιολόγος ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, είχαν αποφασίσει να αλλάξουν τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε η Τζωρτζίνα για την υπέρταση με ένα καταλληλότερο φάρμακο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ