Ice cream o' clock! Ακόμη ψάχνετε το πιο νόστιμο παγωτό που θα φάτε φέτος; Η απάντηση έρχεται από τη Θεσσαλονίκη! 16 + 1 μαγαζιά για να δοκιμάσεις το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού

Και καλή σας απόλαυση!

Καθώς οι ημέρες προχωράνε όλο και περισσότερο ανεβαίνει ο υδράργυρος προκαλώντας μας μεγαλύτερη επιθυμία για μία εστία δροσιάς!

Τι πιο δροσερό, λοιπόν, από ένα υπέροχο, γευστικό παγωτό! Ειδικά, για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι η καλύτερη και πιο νόστιμη θα λέγαμε λύση.

Έτσι, κάνοντας μία βόλτα στην αγαπημένη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη εντοπίσαμε τα πιο top μαγαζιά με το πιο λαχταριστό παγωτό που έχετε δοκιμάσει πότε.

Πάμε να δούμε σύμφωνα με το biscotto.gr, ποια είναι αυτά!

Εφέσσου
Δωδεκανήσου 10Β, Θεσσαλονίκη

Οι φούρνοι «Εφέσσου» είναι η καθημερινή συνήθεια του κόσμου της Πιερίας, καθώς εδώ και 55 χρόνια ζυμώνει, ψήνει και προσφέρει το πιο μοσχομυριστό ψωμί και τα πιο δημιουργικά γλυκά και επιδόρπια. Δεν υπάρχει νοικοκυριό που να μην έχει προμηθευτεί ψωμί, παραδοσιακά αρτοποιήματα ή γλυκά από την «Εφέσσου». Το θερμό χαμόγελο πίσω από την οικογένεια Γιαπιτζή, η εξυπηρέτηση, μα πάνω απ’ όλα η ποιότητα των προϊόντων έχουν συμβάλει στο να είναι πρώτη στις επιλογές του κόσμου.

Στην «Εφέσσου» θα ανακαλύψεις πλούσια γκάμα επιλογών όπως πιτάκια και παραδοσιακές πίτες, κουλούρι, κριτσίνια, κρύα σάντουιτς, ατομική πίτσα, Brioche Loaf και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Αξίζει να αναφερθούμε και στο λαχταριστό, χειροποίητο παγωτό της με αγνά υλικά που μπορούμε να απολαύσουμε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στόχος της «Εφέσσου» είναι να βρίσκεται δίπλα στη λιγούρα σου όποτε τη χρειαστείς.

Fatto a mano
Παύλου Μελά 20

Έχετε δοκιμάσει ποτέ παγωτό ρακόμελο ή με φρέσκο ανθότυρο και θυμαρίσιο μέλι; Παγωτό με μαστίχα και λεμόνι, παγωτό με κρόκο Κοζάνης και καραμελωμένο καρύδι, παγωτό ρυζόγαλο, παγωτό με κανέλα και σταφίδες,  σοκολάτα gold ή sorbet από ολόφρεσκο mango; Αν όχι, τότε έφτασε η στιγμή να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο του Fatto a Mano!

Όλα τους τα παγωτά παρασκευάζονται με φρέσκο γάλα βουβάλινο ή αγελαδινό ελληνικής προέλευσης, γιαούρτι στραγγιστό, 100% ελληνικό, με πραγματική σοκολάτα Vahrlona, φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης. φυστίκι Αιγίνης ΠΟΠ, ανθότυρο Κρήτης ΠΟΠ, θυμαρίσιο μέλι κ.α. χωρίς κανένα πρόσθετο και χωρίς γλουτένη.

Παγωτά Θέμης: Από το 1957
*Πασσαλίδη 69, Καλαμαριά, 2310452792

Θα σε πάω ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι στον γλυκό κόσμο του παγωτού. Και το ταξίδι αυτό ξεκινάει πίσω στο 1957. Την χρονιά που ο Θέμης Ασμάς αποφάσισε να μετατρέψει το καφενείο του πατέρα του, που βρισκόταν στην οδό Πασαλίδη της Καλαμαριάς, σε αναψυκτήριο. Σε αυτό έστησε και το πρώτο του ψυγείο παγωτού, με τις τότε λίγες και κλασικές γεύσεις της εποχής. Κρέμα, σοκολάτα, μόκα, ντοντουρμάς.

The Glassbox Project – Sweetheart: Ο γλυκός χτύπος της Νέας Παραλίας

Αν πρέπει να κάνεις μία βόλτα, αυτή είναι στη Νέα Παραλία, το στολίδι του κέντρου. Εκεί εκτός από την ομορφιά της πόλης και την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα από τα ομορφότερα landmarks της Ευρώπης θα έχεις την ευκαιρία να βιώσεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης για όλες τις ηλικίες, συνδυάζοντας τη βόλτα σας με ποιοτικό φαγητό, ποτά, healthy συνταγές, διάσημο streetfood και γλυκά. Όλα αυτά χάρη στο The Glassbox Project!

Τέσσερα γυάλινα περίπτερα, όπως τα λέμε όλοι στη Νέα Παραλία, κάνουν τη διαφορά και ιδιαίτερα στις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, βάζοντας άρωμα και γεύση στην πιο αγαπημένη συνήθεια των Θεσσαλονικέων, τη βόλτα στη Νέα Παραλία. Από καφέ, κρασί, cocktails, παγωτό, σοκολάτα, hot-dogs και πολλά χαμόγελα. Όπως αυτά που βλέπουμε σε όσους δοκιμάζουν τις γεύσεις των τεσσάρων περιπτέρων, που, όπως θα δείτε παρακάτω, έχουν και όνομα και νόστιμες ιδέες.

Για όσους κατευθύνονται από τον Λευκό Πύργο προς το Μέγαρο Μουσικής είναι το πρώτο γυάλινο περίπτερο που συναντούν. Το Sweetheart, όπως ονομάζεται, βρίσκεται στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, δίπλα στο Makedonia Palace και είναι όνομα και πράγμα. Μια γλυκύτατη πρόταση για να γίνει η βόλτα πιο απολαυστική για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Fahrenheit Gelato
Καλαποθάκη 3, Κέντρο, 231 182 8702

Το Fahrenheit Gelato είναι μία ολοκαίνουργια Gelateria ακριβώς στην καρδιά της πόλης που μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τον γευστικό κόσμο του αληθινού gelato!

Το Fahrenheit είναι ένα μοναδικό και πρωτοποριακό concept, καθώς προσφέρει 12 διαφορετικές και πρωτότυπες γεύσεις gelato που δημιουργούνται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας, όπως φιστίκι Αιγίνης του Bronte, σοκολάτα Callebaut από το Βέλγιο, βανίλια Μαδαγασκάρης αλλά και σορμπέ φράουλας και μάνγκο. Στον χώρο τους θα βρούμε και επιλογές χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς ζάχαρη. Όλα αυτά σε συνδυασμό με διάφορα toppings!

Vanilla Gellateria
Μητροπόλεως 129, κέντρο

Το παγωτό «όπως το τρώνε οι Ιταλοί»
Αν είστε λάτρεις του παραδοσιακού ιταλικού παγωτού η gelateria «Vanilla» θα γίνει το επόμενο στέκι σας
. Η «Vanilla» προσφέρει φρέσκα χειροποίητα παγωτά ιταλικής συνταγής τα οποία παρασκευάζονται με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και, φυσικά, χωρίς έτοιμα μίγματα σκόνης.

Ο ιδιοκτήτης, Λουίζος Συμεωνίδης, παρασκευάζει ο ίδιος την τεράστια ποικιλία γεύσεων καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι την κλασική συνταγή για gelato. Έχοντας προσωπική εμπειρία ως εργαζόμενος σε οικογένεια Ιταλών παρασκευαστών παγωτού έμαθε να φτιάχνει παραδοσιακό ιταλικό παγωτό από το μηδέν και να μεταφέρει την αγάπη του για αυτό στην τεχνική του και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Η επιμονή στη χρήση πρώτων υλών υψηλής ποιότητας, η αγάπη για το παγωτό και η εξειδικευμένη γνώση της παραγωγής του είναι τα στοιχεία της πετυχημένης συνταγής που ονομάζεται “Vanilla”.

Ζαχαροπλαστεία Παπασωτηρίου
Λευκός Πύργος, Παύλου Μελά 6
Νέα Πολιτεία, Α. Τρίτση 100
Εύοσμος, Τ. Καρατάσου 25

Μπορεί να βρισκόμαστε αρκετά μακριά από την γαλλική πρωτεύουσα, ωστόσο με την είσοδό σας στον χώρο τους θα μεταφερθείτε σε αυτήν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά! Παρακάτω θα σας πούμε όλες τις λεπτομέρειες και την εμπειρία μας από το καινούργιο Ζαχαροπλαστείο Παπασωτηρίου του κέντρου.

Απολαύστε καθημερινά προτάσεις για πρωϊνό, γλυκές και αλμυρές προτάσεις, εντυπωσιακές τούρτες, χειροποίητο παγωτό, σιροπιαστά, κέικ και τσουρέκι, τυλιχτά κεράσματα, vegan επιλογές, πακέτα δώρων σε κουτιά πολυτελείας και πολλά ακόμη που θα τα ανακαλύψετε με μια επίσκεψη στον χώρο τους. Επιπλέον, θα βρείτε και όλα τα γλυκά των εορτών, αλλά και νηστίσιμες προτάσεις. Συνοδεύστε τις επιλογές μας με φυσικό χυμό ή εκλεκτό καφέ Hausbrandt 100% Arabica. 

Ζαχαροπλαστεία Bravo
*Κανάρη 42, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
*Κωνσταντινουπόλεως 102,  Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
*Παρασκευοπούλου 40, (Εργαστήριο) Θεαγένειο, Θεσσαλονίκη

Τώρα που καλοκαιριάζει βρήκαμε για εσάς τον ιδανικό προορισμό για να ξεφύγετε για λίγο από τον καύσωνα της πόλης. Στα καταστήματα της αλυσίδας Bravo θα έχετε την τύχη να γευθείτε αξεπέραστες γεύσεις παγωτού.

Εξάλλου, όλοι ξέρουμε πως Bravo θα πει παγωτό κι ο Βασίλης Τραχανάς θα σας το αποδείξει με την πρώτη ευκαιρία! Ο,τι γεύση κι αν φαντάζεστε, μπορείτε να τη βρείτε εδώ. H ξεχωριστή γεύση των παγωτών του Bravo έχει αποκτήσει πιστούς φίλους σε όλη την πόλη και αποτελεί ευχάριστο θέμα συζήτησης.

Εστία Αρτοποιία

Η Εστία διαθέτει ξεχωριστό τμήμα παραγωγής παγωτού το «Gelo Celo», το οποίο διακρίνεται για την Ιταλική τεχνογνωσία του, καθώς το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί σε πληθώρα σεμιναρίων στην Ιταλία και ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις στον κλάδο αυτόν.

Το παγωτό παρασκευάζεται με επιλεγμένες Ιταλικές πρώτες ύλες από φρέσκο Ελληνικό γάλα και ξεχωρίζει για την πλούσια υφή και τη δυνατή του γεύση.

Τα best sellers είναι η σοκολάτα γάλακτος και το sorbet σοκολάτα υγείας, ενώ η Εστία έχει βραβευτεί για το παγωτό φιστίκι. Επιπλέον, αν προσέχετε τη διατροφή σας, εδώ θα βρείτε παγωτά τύπου 0% (βανίλια, σοκολάτα, φράουλα), με μαλτιτόλη και διαιτητικές ίνες.

Fregio

Η εταιρία «FREGIO» ιδρύθηκε το 1994, εγκαινιάζοντας το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Μέλημα του ιδιοκτήτη ήταν να προσφέρει ποιοτικό παγωτό και γλυκίσματα, ικανοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες του.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη κι έτσι, σιγά-σιγά, η εταιρία άρχισε να μεγαλώνει, ανοίγοντας σταδιακά κι άλλα καταστήματα σε καίρια σημεία της πόλης ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι φανατικοί πελάτες της.

Μίλτος

Τα παγωτά αποτελούν μία πραγματική γευστική εμπειρία. Στα ζαχαροπλαστεία Μίλτος μάς προσφέρουν αξεπέραστες γεύσεις, βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές. Φτιαγμένα με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά, μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό σας σκέτο, με toppings, συνδυασμένο με σιροπιαστά και σε μίνι μερίδες, που δεν είναι άλλα από τα γνωστά σε όλους παγωτίνια.

BOMBOLO

*Μητροπόλεως 88, Κέντρο, 2310 229398
*Αγ. Παπανδρέου 24, Καλαμαριά

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Μητροπόλεως, βρίσκεται μία υπέροχη λαχταριστή γωνιά με αυθεντικό ιταλικό παγωτό και χειροποίητες βελγικές βάφλες. Το BOMBOLO προσφέρει φρέσκο ιταλικό GELATO που χαρακτηρίζεται για τη μοναδική νοστιμιά, την απαλή και μεταξένια υφή του.

Παρασκευάζεται καθημερινά μπροστά στον πελάτη από εξαιρετικές πρώτες ύλες και αυθεντικές ιταλικές συνταγές, σε μία ποικιλία γεύσεων που δεν υπάρχει όμοιά της.

Κούκος

Βογατσικού 10, Κέντρο, 2310242403

Είστε λάτρεις το soft παγωτού μηχανής; Δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτόν τον στριφογυριστό κώνο δροσερής απόλαυσης που γεμίζει το χωνάκι; Το κατάστημα που είναι διάσημο για το τυροπιτάκι Περαίας και τις πεντανόστιμες λιχουδιές για όλες τις ώρες της ημέρας μάς δροσίζει το καλοκαίρι με πεντανόστιμο soft παγωτό. Δοκίμασέ το για να απολαύσεις την υπέροχη υφή και γεύση του.

Δορκάδα

Κασσάνδρου 66, κέντρο

Εδώ προμηθευόμαστε και απολαμβάνουμε παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι Δορκάδος που φτιάχνεται αποκλειστικά με την οικογενειακή συνταγή. Με βάση την οικογενειακή παράδοση, επίσης, παρασκευάζεται το ρυζόγαλο, οι κρέμες και το παραδοσιακό παγωτό με τη «μαστιχωτή» υφή.

Δοκιμάζοντας η παρουσία της αυθεντικότητας στις γεύσης είναι έντονη. Και πώς να μην είναι, άλλωστε, αφού όλα είναι χειροποίητα και χωρίς προσμείξεις, κάτι που ισχύει και για τα γλυκά.

Ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου

Τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού τίποτα δε σε δροσίζει περισσότερο από φανταστικές μπάλες παγωτού, παγωτίνια και τούρτες παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου. Ξεχωριστές γεύσεις, αγνά υλικά και μεράκι. Αν πρέπει να σας προτείνουμε μία γεύση, αυτή θα είναι το παγωτό πουράκι Χατζηφωτίου.

Subito

ΘΕΡΜΗ, Παραμάνας 12 (πλ. Θέρμης), 2310 486.244
ΕΥΟΣΜΟΣ, Π. Μελά 26 (πλ. Εύοσμου), 2310 706.600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Δελφών 145, 2310 327.623

Το ξενύχτι τελείωσε και το Subito δίνει τη λύση για ένα απολαυστικό γεύμα. Θα σας χορτάσει με μπουγάτσα, σφολιάτες, σάντουιτς, κρέπες, μακαρονάδες, δροσερές σαλάτες, τοστ, hamburgers και ό,τι άλλο λαχταρήσετε.

Ιδιαίτερη πρόταση αποτελεί το φύλο ολικής άλεσης για κρέπες, πίτσες με ζυμάρια από φυσική ωρίμανση σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, χειροποίητες μπουγάτσες με αγνά υλικά, αυθεντικός εσπρέσσο κάθε τύπου, φρέσκο παγωτό με πλήρες αγελαδινό γάλα και φρούτα (όχι τεχνητές ουσίες).

Εκτός από την ποικιλία του, διαθέτει και πολλές προσφορές. Καλή σας απόλαυση.

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

*Ανδριανουπόλεως 8, Καλαμαριά, 2310429094 & Παύλου Μελά 7 και Μητροπόλεως 117, Κέντρο, 2310227956

Σε μία διαδρομή που κρατά κοντά έναν αιώνα, γεμάτη από πρωτοποριακές ιδέες, τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης φροντίζουν να διατηρούν ζωντανή την ανάμνηση της Μικράς Ασίας και συνεχίζουν να αποτελούν ορόσημο στην ελληνική ζαχαροπλαστική τέχνη.

Πέρα από τα καταπληκτικά γλυκά του, στην γκάμα των παγωτών του συναντήσαμε αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και πρωτότυπες σύγχρονες εκδοχές κλασικών γλυκών.

Δείτε και άλλες απολαυστικές προτάσεις εδώ: biscotto.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ