Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Εκτάκτως για νέα κατάθεση ο σύντροφός της - Τι γράφουν τα πολωνικά ΜΜΕ (βίντεο)

Οι Αρχές εξετάζουν ποια ήταν η σχέση μεταξύ των τριών ατόμων, δηλαδή της 27χρονης Αναστάζια, του συντρόφου της, αλλά και του 32χρονου άντρα από το Μπαγκλαντές που έχει συλληφθεί.

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή στο πτώμα της 27χρονης Πολωνής που δολοφονήθηκε στο νησί της Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της Αναστάζια ήταν ασφυκτικός, καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως. Ο ανακριτής αναμένεται να διερευνήσει αν η άτυχη κοπέλα στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Δείτε επίσης: Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Στον ανακριτή ο Μπαγκλαντεσιανός - Σήμερα η νεκροψία της Αναστάζια (βίντεο)

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές.

Ο σύντροφος της 27χρονης έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, ενώ το μεσημέρι ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στον 32χρονο, με τον οποίον η Αναστάζια είχε συναντηθεί για τελευταία φορά, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε DNA της 27χρονης. Ακόμη, η σορός της βρέθηκε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του βασικού ύποπτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 28χρονος φέρεται να κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση, καθώς, στο κινητό της εντοπίστηκαν κάποια "ύποπτα" μηνύματα που δίνουν άλλη διάσταση στο θέμα.

Οι Αρχές φαίνεται αυτή τη στιγμή να εξετάζουν ποια ήταν η σχέση μεταξύ των τριών ατόμων, δηλαδή της 27χρονης Αναστάζια, του συντρόφου της, αλλά και του 32χρονου άντρα από το Μπαγκλαντές που έχει συλληφθεί ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία.

Σημειώνεται πάντως, πως ο 28χρονος Πολωνός - ο οποίος και απενεργοποίησε σήμερα το προφίλ του στο facebook - δεν βρίσκεται στο στόχαστρο της Αστυνομίας ως ύποπτος, καθώς διαθέτει ισχυρό άλλοθι, αφού το βράδυ της εξαφάνισης και δολοφονίας της άτυχης κοπέλας, εργαζόταν στο ξενοδοχείο, όμως εξετάζεται εαν έχει πει όλη την αλήθεια από την πρώτη στιγμή στις Αρχές ή εάν αποκρύπτει στοιχεία.

Τι γράφουν τα πολωνικά ΜΜΕ για τη δολοφονία στην Κω

Ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης έχει ήδη ανακοινώσει ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα και στην Πολωνία και ζητάει από τις ελληνικές αρχές να παραδώσουν στοιχεία στην πολωνική Εισαγγελία.

Την ίδια ώρα, τα πολωνικά ΜΜΕ μεταφέρουν την είδηση της δολοφονίας της Αναστάζια μετά την εύρεση της σορού της χθες, ενώ αναφέρονται στον Μπαγκλαντεσιανό, που ήδη κρατείται και θα οδηγηθεί στον ανακριτή και φαίνεται ότι είναι ο Νο 1 ύποπτος για το άγριο έγκλημα.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα Fakt γράφει: '' Η Αναστασία ήταν ένα όμορφο κορίτσι. Στην αρχή νόμιζα ότι την είχαν απαγάγει σε οίκο ανοχής. Αργότερα, όμως, όταν ο 32χρονος που συνελήφθη εξήγησε στην αστυνομία ότι είχε συνευρεθεί οικειοθελώς μαζί της και στη συνέχεια την εγκατέλειψε, ήξερα ήδη ότι αυτό δεν θα μπορούσε να έχει καλό τέλος", δήλωσε ο πατέρας της 27χρονης στο Onet.

Υποψιάζομαι ότι είχε ήδη πεθάνει εκείνη τη νύχτα που εξαφανίστηκε. Ήταν καλό κορίτσι, αν και απερίσκεπτο. Νόμιζε ότι όλοι ήταν φιλικοί", λέει ο Andrzej Rubinski στο Onet.
Την εξαπατούσαν, προφανώς περιμένοντας να νυχτώσει. Ίσως κατά τη διάρκεια των λίγων ωρών που πέρασε μαζί τους, της έριξαν κάτι στο ποτό της.

«Ο φρικτός θάνατος της Αναστάζια στην Ελλάδα. Ημίγυμνο σώμα τυλιγμένο σε σεντόνι. "Ίχνη στραγγαλισμού"», γράφει μια άλλη ιστοσελίδα,  η Wroclaw.

«Η εξαφάνιση μιας 27χρονης Πολωνής στην Ελλάδα. Η σακούλα με το πτώμα της νεαρής γυναίκας βρέθηκε», γράφει η Plotek.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ