Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη: Ζημιές στα σπίτια από την κακοκαιρία - Εγκλωβίστηκαν οι οδηγοί στα αμάξια (φωτό - βίντεο)

Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 300 κλήσεις

Το πρώτα σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη από το έντονο κύμα κακοκαιρία που «χτυπάει» τη χώρα από την Παρασκευή, καθώς στην περιοχή της Πολίχνης ξεχείλισε ξεροπόταμος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, έντονη βροχόπτωση με μεγάλη διάρκεια και η οποία συνοδεύτηκε από ασταμάτητους κεραυνούς, σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η οδός 26ης Οκτωβρίου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Από την κακοκαιρία, πλημμύρισαν σπίτια και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα



Μία οικογένεια σε σπίτι στην οδό Μαυρομιχάλη, πλάι στο ρέμα Ξηροποτάμου που υπερχείλισε για ακόμη μια φορά, έζησε μια εφιαλτική νύχτα. Σύμφωνα με το thestival.gr, το σπίτι υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές. Την ώρα που πλημμύριζε το σπίτι η ηλικιωμένη η οποία έχει υποστήριξη με οξυγόνο βρισκόταν στο ισόγειο. Ο γαμπρός της, την πήρε στους ώμους του και την ανέβασε στον επάνω όροφο.

Επίσης, απομάκρυναν από το σπίτι δύο σκυλιά της οικογένειας για να μην πνιγούν. Τα νερά παρέσυραν και ένα αυτοκίνητο το οποίο ο ιδιοκτήτης προόριζε για τον γιο του που σπουδάζει στην Κρήτη. Συνολικά στο σημείο τρία αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν πυροσβέστες και συνεργεία του δήμου Παύλου Μελά.

thes_plim1

Ο όγκος του νερού έχει φτάσει μέχρι τις αυλές κατοίκων, οι οποίοι καταγγέλλουν στην πρωινή εκπομπή του OPEN πως ο δήμος είχε δεσμευθεί ότι θα τον θωρακίσει, αλλά σε κάθε καταιγίδα συμβαίνει το ίδιο.



«Γύρω στις 4:30 ακούσαμε ένα βουητό, δεν ήταν πολλή βροχή. Βγήκα στο μπαλκόνι και κοιτάω μία τεράστια ορμή να έρχεται, αλλά κράτησε πολλή ώρα. Πήραμε τα αυτοκίνητα για να μην τα πάρει το ποτάμι», περιέγραψε κάτοικος της περιοχής.



Όπως τονίζει ο ίδιος, «πλημμύρισαν όλα τα σπίτια», ενώ άλλος κάτοικος αναφέρει πως «είναι η δεύτερη φορά σε δυο-τρεις μήνες. Είχαν να το δω από το ’76-77 που είχαν πλημμυρίσει τα πάντα». Άλλος άνθρωπος που ζει στη συγκεκριμένη γειτονιά λέει ότι «δεν γίνεται να ζούμε με τον φόβο».

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Σημειώνεται ότι πιθανόν οι κλήσεις να αυξηθούν τις επόμενες δύο ώρες γιατί ο κόσμος θα πάει στις δουλειές του και θα υπάρξουν ακόμα και επιχειρήσεις πλημμυρισμένες. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η στάθμη είναι πολύ χαμηλή και δεν μπορεί να γίνει ενέργεια από την Πυροσβεστική.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: 14χρονη έτρωγε τα μαλλιά της επί 12 έτη, της έβγαλαν 700γρ. τρίχες από το στομάχι της - Τι είναι το σύνδρομο "Rapunzel"

thessaloniki-kakokairia-12

thessaloniki-kakokairia-1

hessaloniki-kakokairia-1



Εν τω μεταξύ αξιοσημείωτο ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα σάρωσαν όλο τον αστικό ιστό της πόλης, δηλαδή δεν υπάρχει τοπικότητα, ενώ η καταιγίδα «χτύπησε» και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Ακόμα, σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν κάποιες διακοπές ρεύματος, όπως η Τούμπα, τα Διαβατά, τα Μουδανιά στη Χαλκιδική.

Βέβαια, στις Συκιές, στις κατηφόρες το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο, καθώς είναι ένα σημείο το οποίο παραδοσιακά σε κάθε καταιγίδα «κατεβάζει» πολύ μεγάλο όγκο νερού στο κέντρο. Παρ' όλα αυτά, σοβαρά προβλήματα μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκαν, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχθεί 10 κλήσεις και οι τέσσερις αφορούσαν σε απαντλήσεις υδάτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ