Μακιγιάζ Καλοκαίρι 2023: Όλα τα trends που θα κυριαρχήσουν - Λάμψη στο πρόσωπο, Underpainting & έντονα ρουζ (φωτό)

Εσείς τι μακιγιάζ θα κάνετε φέτος το καλοκαίρι; 

Κάθε σεζόν οι διάσημοι makeup artists παρουσιάζουν τις κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ. Συνήθως βλέπουμε κάποια διαχρονικά trends να διατηρούν τη θέση τους στην κορυφή, ενώ υπάρχουν και καινούργια που εισέρχονται στη λίστα δίνοντας έναν αέρα ανανέωσης.

Ανακαλύψτε λοιπόν τις κορυφαίες τάσεις του μακιγιάζ για το Καλοκαίρι 2023 και ανανεώστε την εικόνα σας με στυλ. Από την κλασική προτίμηση του φυσικού μακιγιάζ και των γυαλάδων, μέχρι τις ιδιαίτερες επιλογές του mermaidcore και του graphic eyeliner, οι προτάσεις των ειδικών είναι πολλές!

Λάμψη στο πρόσωπο

Λάμψη στο πρόσωπο
Photo: @hungvanngo

Οι γυαλάδες στο πρόσωπο αποτελούν ένα από τα πιο κλασικά trends για το Καλοκαίρι. Δημιουργούν ένα πιο φυσικό και φρέσκο look, αφού ούτως ή άλλως λόγω της ζέστης πολλές φορές το πρόσωπο μας μπορεί να γυαλίζει.

Για φέτος λοιπόν τάση θα αποτελεί η έντονη λάμψη στα ζυγωματικά σε συνδυασμό με ματ υφή στην T ζώνη του προσώπου (μέτωπο και μύτη).

Μακιγιάζ που αποπνέει φρεσκάδα

Μακιγιάζ που αποπνέει φρεσκάδα
Photo: @beau_nelson

Το ελάχιστο και πολύ φυσικό μακιγιάζ αποτελεί μια πολύ ωραία πρόταση για το καλοκαιρινό look. Πέρα από την ευκολία και τη γρήγορη εφαρμογή του, το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό. Τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου αναδεικνύονται και δεν κρύβονται πίσω από ένα σωρό καλλυντικά.

Και παρόλο που το ματ makeup έχει επιστρέψει στην κορυφή των προτιμήσεων των makeup experts για το Καλοκαίρι 2023, το λαμπερό και φρέσκο δέρμα θα είναι επίσης must. Γεγονός που κάνει το μακιγιάζ πιο εύκολο να διατηρηθεί αναλλοίωτο από τη ζέστη.

Matte Makeup

Matte Makeup
Photo: @gigihadid

Το απαλό ματ φινίρισμα, γνωστό και ως cloud skin κάνει τον τελευταίο καιρό μεγάλο πάταγο στο Tik Tok. Πρόκειται για την ματ βάση του μακιγιάζ που παραμένει αναλλοίωτη από την υγρασία.

Το look αυτό περιορίζει την έντονη και φυσική γυαλάδα του προσώπου, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Έντονο ρουζ για το Καλοκαίρι 2023

Έντονο ρουζ
Photo: @candiceswanepoel

Ακόμη μια από τις κορυφαίες τάσεις του μακιγιάζ για το Καλοκαίρι του 2023 είναι το έντονο χρώμα στα ζυγωματικά. Ροζ, ροδακινί ή μπρονζέ δεν έχει σημασία, αρκεί να είναι πολύ εμφανές.

Για να πετύχετε το συγκεκριμένο makeup trend θα χρειαστείτε ένα στρογγυλό πινέλο ρουζ προκειμένου να τοποθετήσετε το χρώμα ακριβώς στο σημείο που επιθυμείτε και ένα πιο φουντωτό για να απαλύνετε την εφαρμογή του στα τελειώματα. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε με ένα κρεμώδες ή με ένα σε σκόνη ρουζ.

Underpainting: Η νέα τεχνική για σκιάσεις

Underpainting
Photo: @maryphillips

Εκτός από το ρουζ, viral στο Tik Tok έχει γίνει άλλη μια τάση του καλοκαιρινού μακιγιάζ. Ο λόγος για το underpainting που στην ουσία είναι η εφαρμογή των σκιάσεων, αλλά και του ρουζ, κάτω από τη βάση (foundation) του μακιγιάζ.

Με αυτόν τον τρόπο το τελικό look είναι πιο φρέσκο και το contouring πιο φυσικό και αναμεμειγμένο.

Μεταλλικές σκιές ματιών, glitter και στρας

Μεταλλικές σκιές ματιών, glitter και στρας
Photo: @valeriaferreiramakeup

Οι μεταλλικές αποχρώσεις δεν έχουν την τιμητική τους μόνο στα ρούχα την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023, τα παπούτσια και τις τσάντες, αλλά και στις σκιές ματιών.

Επιλέξτε λοιπόν ένα μεταλλικό χρώμα, εφαρμόστε το στο βλέφαρο και ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με πολλή μάσκαρα.

Κι αν ψάχνετε για κάτι ακόμη πιο λαμπερό, δοκιμάστε τις σκιές με glitter ή προσθέστε μερικά στρας στο κινητό βλέφαρο ή δίπλα από τα μάτια σας.

Χρώμα στο μακιγιάζ ματιών για το Καλοκαίρι 2023

Χρώμα στο μακιγιάζ ματιών
Photo: @kaleteter

Το μακιγιάζ αυτή την εποχή αποκτά περισσότερο χρώμα και πιο συγκεκριμένα, την τιμητική τους θα έχουν οι παστέλ και οι νέον αποχρώσεις στα μάτια.

Σκιές λοιπόν σε χρώματα όπως το ροζ, γαλάζιο, λιλά, μέντα κλπ θα αποτελέσουν μεγάλη τάση. Κι αν μάλιστα τις εφαρμόσετε πάνω σε μια πρώτη στρώση λευκής σκιάς, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο εκθαμβωτικό.

Εναλλακτικά μπορείτε να εφαρμόσετε ένα χρωματιστό eyeliner και να αποφύγετε την εφαρμογή σκιάς σε ολόκληρο το κινητό βλέφαρο.

Mermaidcore / glossy lids

Mermaidcore
Photo: @melissa.hernandez

Σε συνδυασμό με τις γυαλάδες η τάση αυτή αποτελεί μια άκρως καλοκαιρινή επιλογή για το μακιγιάζ. Πρόκειται για ένα makeup με ιριδίζουσες αποχρώσεις που δίνει λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπο, αποπνέοντας κάτι σαν θαλασσινό αεράκι.

Εφαρμόστε λοιπόν glossy σκιές σε μεταλλικές απαλές αποχρώσεις που δημιουργούν το επιθυμητό holographic / γοργονέ αποτέλεσμα. Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να συνδυάσετε χρώματα και προϊόντα μακιγιάζ με glitter ή pigments.

Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε στρας ή άλλα λαμπερά αυτοκόλλητα μακιγιάζ.

Smokey eyes και το Καλοκαίρι 2023

Smokey eyes
Photo: @allanface

Αν και την εποχή αυτή το μακιγιάζ γίνεται συνήθως πιο χρωματιστό ή απαλό, τα σκούρα μαύρα ή καφέ smokey eyes θα συνεχίσουν να αποτελούν μια ενδιαφέρουσα επιλογή για όσες επιθυμούν να κάνουν ένα πιο έντονο και σκούρο βάψιμο.

Εφαρμόζοντας τα χρώματα αυτά τόσο στο πάνω, όσο και στο κάτω μέρος του ματιού μπορείτε να κάνετε το χρώμα των ματιών σας να απογειωθεί, αναφέρει το beautetinkyriaki

Graphic eyeliner

Graphic eyeliner
Photo: @sashions

Ξεφεύγοντας από την κλασική γραμμή που χρειάζεται σταθερό χέρι και βάζοντας τη φαντασία σας να δημιουργήσει, μπορείτε να αποκτήσετε ένα super trendy και παιχνιδιάρικο μακιγιάζ για το Καλοκαίρι 2023.

Ο λόγος για το graphic eyeliner που δεν είναι άλλο από μια γεωμετρική, αφηρημένη γραμμή, συνήθως με χρώμα που θα χαρίσει στο βλέμμα σας κάτι το εντυπωσιακό. Διπλές χρωματιστές γραμμές, eyeliner στην πτυχή του βλεφάρου, έντονες γωνίες στην εξωτερική πλευρά του ματιού, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές για την εφαρμογή της συγκεκριμένης τάσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ