Κάρολος: Δυσαρεστημένος ο λαός με το νέο Βασιλιά του - "Είναι ώρα να παραιτηθείς"

Ζητούν να αναλάβει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Μόλις ένα μήνα μετά τη μεγαλοπρεπή στέψη του, ο βασιλιάς Κάρολος αντιμετωπίζει ήδη τη λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς ο κόσμος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται διόλου για τον ίδιο και τη βασίλισσα σύζυγό του.

Οι δημόσιες εμφανίσεις τους δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες δεν ασχολούνται ιδιαίτερα μαζί τους.

Την ίδια ώρα μια νέα δημοσκόπηση παροτρύνει τον βασιλιά Κάρολο να παραιτηθεί επειδή ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα έκανε "καλύτερη δουλειά".

H δημοσκόπηση έδειξε ότι άνθρωποι σε όλη την Κοινοπολιτεία πιστεύουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος πρέπει να παραιτηθεί και ότι ο μεγαλύτερος γιος του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, "θα τα κατάφερνε καλύτερα" σε αυτό τον ρόλο.

Η έρευνα που διοργάνωσε ο Λόρδος Άσκροφτ – δημοσκόπος και πρώην πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου – δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Express.

Aπάντησαν συνολικά 22.701 άτομα σε όλη την Κοινοπολιτεία, στα 15 έθνη όπου ο Βασιλιάς υπηρετεί ως αρχηγός του κράτους.

Ο Ουίλιαμ ήταν αυτός που κέρδισε την προτίμηση του κοινού με μεγάλη διαφορά από τον πατέρα του.

Ένας ερωτώμενος σχολίασε ότι ο βασιλιάς Κάρολος "έκανε πολλά λάθη" ενώ ο Γουίλιαμ "τα πάει εξαιρετικά καλά".

Ο Γουίλιαμ είναι "αυτός στον οποίο "μπορούν να επενδύσει κάποιος", ανέφερε το δημοσίευμα.

KATE MIDDLETON

Ένας ερωτώμενος ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι "νεότερος", "ζωηρός" και "σκέφτεται διαφορετικά" από τον πατέρα του.

Πρόσθεσαν μάλιστα ότι πιστεύουν ότι θα "έκανε καλύτερη δουλειά" ως μονάρχης.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Ποια είναι η μεγάλη αλλαγή που έκανε στο παλάτι; - Ίσως τα εγγόνια του στενοχωρηθούν ...

Σε άλλο σχόλιο αναφέρθηκε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έχουν τη δύναμη να προσελκύουν τα πλήθη σε "διπλάσιο ή τριπλάσιο βαθμό" από τους σημερινούς μονάρχες, κάθε φορά που κάνουν κάποια βασιλική περιοδεία.

Φυσικά, ο Κάρολος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει το στέμμα, όσο βαριεστημένος και αν φάνηκε στην τελετή ενθρόνισής του.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η τελευταία φορά που ένας Βρετανός μονάρχης παραιτήθηκε από το θρόνο ήταν όταν ο βασιλιάς Εδουάρδος Η' παραχώρησε τον θρόνο στον αδελφό του αφού κυβέρνησε για ένα χρόνο, τον Δεκέμβριο του 1936, για να παντρευτεί την δύο φορές διαζευγμένη Αμερικανίδα σοσιαλιτέ Wallis Simpson.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ