Νέα Μάκρη: Συγκλονίζουν οι συγγενείς της 19χρονης εγκύου που πέθανε - «Ελάτε γρήγορα, γεννάει» είπαν στην τελευταία κλήση στο ΕΚΑΒ (βίντεο)

Εισαγγελική έρευνα για τον χαμό της 19χρονης που πέθανε μαζί με το μωρό που κυοφορούσε στον 8ο μήνα, εκτός από την ΕΔΕ στο ΕΚΑΒ

«Ελάτε γρήγορα, γεννάει...». Αυτή ήταν η τελευταία κλήση των συγγενών της 19χρονης στο ΕΚΑΒ, η οποία και εκτελέστηκε άμεσα, όμως ήταν αργά για την έγκυο και το βρέφος που κυοφορούσε.

 

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στο πανελλήνιο η είδηση του αδόκητου χαμού μιας 19χρονης κοπέλας, η οποία κυοφορούσε και ήταν έτοιμη να γεννήσει, όμως δεν τα κατάφερε ούτε η ίδια, ούτε το μωρό της.

Οι συγγενείς της κοπέλας από τη Νέα Μάκρη καταγγέλλουν το ΕΚΑΒ για ολιγωρία, ενώ την ίδια στιγμή διατάχθηκε ΕΔΕ καιπαρενέβη κι ο εισαγγελέας ζητώντας έρευνα.

 

Η νεαρή περίμενε ώρες να έρθει ασθενοφόρο, όμως βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, η περίπτωσή της δεν αξιολογήθηκε ως επείγουσα από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ που απαντά στις κλήσεις στο κέντρο του «166» και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Το πρωί της Τρίτης η 19χρονη έγκυος ένιωσε αδιαθεσία και παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Ελλείψει οχήματος, κάλεσαν το ΕΚΑΒ από τις 8:00 το πρωί, με τους διασώστες να μεταβαίνουν εν τέλει στη Νέα Μάκρη στις 13:00, όταν ήταν ήδη αργά για έγκυο και βρέφος.

Οι κλήσεις προς το ΕΚΑΒ για την κατάσταση της 19χρονης

Το MEGA αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ συγγενών και κέντρου του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ δέχτηκε την πρώτη κλήση στις 10:58, στην οποία έγινε αναφορά πως η 19χρονη παρουσίασε αδυναμία και καταβολή δυνάμεων.

Το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ ρώτησε εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ώστε να θέσουν το περιστατικό σε προτεραιότητα, ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, δεν φαίνεται να περιγράφεται κάτι τέτοιο.

 

Ακολούθησαν δύο ακόμα κλήσεις στο ΕΚΑΒ για το εάν θα καθυστερήσει το ασθενοφόρο, ενώ στις 12:35 γίνεται ακόμα μία κλήση, στην οποία ζητείται να πάει γρήγορα το ΕΚΑΒ να παραλάβει την έγκυο γιατί γεννάει, με το ασθενοφόρο να φτάνει στη 1 το μεσημέρι, όπου και παρέλαβε την άτυχη κοπέλα χωρίς τις αισθήσεις της.

 

Τη διακόμισε στο Κέντρο Υγείας, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν ήδη νεκρή, και παρότι έκαναν ΚΑΡΠΑ για περίπου 40 λεπτά δεν επανήλθε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ