Το Μονακό τιμά τον πρίγκιπα του! Ο Αλβέρτος και οι πριγκίπισσες Καρολίνα, Σαρλίν, Στεφανί στις γιορτές για τον πατέρα & πεθερό Ρενιέ (φωτό)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο...

Η 31η Μαΐου 2023 σηματοδότησε την έναρξη των εορτασμών για την εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του πρίγκιπα Ρενιέ Γ'. Ένα γεγονός που δεν χάνεται για χιλιάδες κατοίκους του Μονακό που συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν αυτή την επέτειο μαζί με ολόκληρη την πριγκιπική οικογένεια.

Υπό τον ήχο 21 βολών κανονιών, επιτέλους αρχίζουν οι πανηγυρισμοί. Ο πατέρας του Αλβέρτου Β' έγινε 100 ετών! Έτσι, για να αποδώσουν φόρο τιμής σε αυτόν που είχε το παρατσούκλι «ο οικοδόμος πρίγκιπας», το Μονακό έκανε grande πράγματα!

Διοργανώθηκε μια επιτροπή με επικεφαλής την πριγκίπισσα Στεφανία του Μονακό, για να γιορτάσουν τον «αρχηγό κράτους, τον παθιασμένο άνθρωπο και πατέρα μιας οικογένειας», σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα . Επομένως, είναι φυσικό να συγκεντρωθεί ολόκληρη η πριγκιπική οικογένεια του Μονακό για να ξεκινήσει αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης!   

Πρώτο στάδιο του πολυάσχολου προγράμματός του: το μονοπάτι των γλυπτών του Ρενιέ Γ' όπου ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β', συνοδευόμενος από τη σύζυγό του πριγκίπισσα Σαρλίν και τα δίδυμα τους, τον κληρονομικό πρίγκιπα Ζακ και την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα , βρίσκει τις δύο αδερφές του, τις πριγκίπισσες Καρολίνα και Στεφανία. καθώς και τα παιδιά τους.

Διαβάστε ακόμη: 100 χρόνια Πρίγκιπας Ρενιέ - μεγάλη επέτειος στο Μονακό: Το eirinika δημοσιεύει σπάνιες φωτό

Όλοι παρόντες!

Η Charlotte Casiraghi ήρθε με τον μεγαλύτερο γιο της, Raphaël. Ο Pierre Casiraghi και η σύζυγός του Beatrice με τα παιδιά τους, Stefano και Francesco. Το μικρότερο από τα παιδιά της πριγκίπισσας Καρολάιν, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα χέρι χέρι με τον σύντροφο της Μπεν-Σιλβέστερ Στράουτμαν. Η Pauline και ο Louis Ducruet, οι πρεσβύτεροι της Stéphanie, ακούν προσεκτικά τις εξηγήσεις για το πολιτιστικό ταξίδι, όπως και η αδερφή τους Camille Gottlieb.

Le prince Albert II et la princesse Charlène de Monaco, accompagnés de la princesse Stéphanie de Monaco, du prince Jacques et de la princesse Gabriella de Monaco, à l'inauguration du Chemin des sculptures Rainier III, le 31 mai 2023.

Beatrice Borromeo, son fils aîné Stefano, Ben-Sylvester Strautmann, la princesse Caroline, Raphael Elmaleh, Sacha Casiraghi et Pauline Ducruet à l'inauguration du chemin des sculptures Rainier III, le 31 mai 2023.

Σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρίγκιπα Ρενιέ, μόλις πάνω από 150 έργα έχουν εγκατασταθεί σε δημόσιο χώρο προκειμένου να «δημιουργηθεί ένα υπαίθριο μουσείο στο Μονακό», εξηγεί το επίσημο δελτίο τύπου από το παλάτι . Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν γλυπτά διάσημων καλλιτεχνών όπως οι César, Arman, Fernando Botero, Jean-Michel Folon και Anish Kapoor.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν έβαλαν κόκκινες μπλούζες και μαύρα γάντια και συμμετείχαν σε ένα συμμετοχικό εργαστήρι street art στο ύπαιθρο. Η Gabriella και η ξαδέρφη της India έχουν κάποιες δυσκολίες με τα στένσιλ τους. Μια κατάσταση που δεν ξεφεύγει από την Charlène που σπεύδει, αμέσως, να τους βοηθήσει. Η πριγκίπισσα Stéphanie προσφέρεται επίσης στο παιχνίδι, κάτω από το βλέμμα του ανιψιού της Andrea. Η πριγκίπισσα Καρολάιν, από την πλευρά της, προτιμά να ανταλλάσσει με τον κόσμο που ήταν παρών. Όλα σε φιλικό πνεύμα.

La princesse Charlène à la fresque participative de street art avec le prince Albert et leur fille, la princesse Gabriella, le 31 mai 2023.

La famille monégasque se prête au jeu de la fresque du street art à l'occasion du centenaire de Rainier III, le 31 mai 2023.

Εν τω μεταξύ, μπροστά στο παλάτι του πρίγκιπα, το πλήθος έχει συγκεντρωθεί. Περιμένει με ανυπομονησία να δει την απίστευτη συλλογή vintage αυτοκινήτων του πρίγκιπα Ρενιέ Γ' να περνάει. Ο Αλβέρτος Β' και η πριγκίπισσα Σαρλίν χαιρετούν μέσα σε ένα Delahaye 135 MS από το 1947, με βροντερό χειροκρότημα από τον κόσμο. 

Συναυλίες, παραστάσεις, παιδικά εργαστήρια και χοροί... τόσες πολλές παραστάσεις που φέρνουν χαρά σε αυτή την επετειακή ημέρα. Ακόμη, τα παιδιά απελευθερώνουν 100 περιστέρια στον ουρανό. Η πριγκίπισσα Stéphanie είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Μάρτιο: «Αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης δεν θα είναι μελαγχολικές». Η υπόσχεση κρατήθηκε! 

Le prince Albert II et la princesse Charlène avec leurs enfants, la princesse Gabriella et le prince héritier Jacques, en tête du défilé de voitures anciennes du prince Rainier III.

Πίσω τους, τα άλλα μέλη της πριγκιπικής οικογένειας –με το χαμόγελο στα χείλη– τους ακολουθούν με οχήματα που μοιάζουν να βγαίνουν κατευθείαν από μια άλλη εποχή. Υπάρχει κάτι για όλους: Peugeot 203, Chrysler Imperial ή London Car. Πρέπει να πούμε ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Rainier III, ένας μεγάλος λάτρης των αυτοκινήτων, απέκτησε εκατό από αυτά, έτσι ώστε το γκαράζ του πριγκιπικού παλατιού πολύ γρήγορα αποδείχθηκε πολύ στενό! 

Lâcher de 100 colombes à l'occasion du centenaire de Rainier III, le 31 mai 2023.

Διαβάστε ακόμη: Γκρέις Κέλι: Με τον πρίγκιπα Ρενιέ και τις κόρες τους Καρολίνα & Στεφανί σε στιγμές ευτυχίας - Πηδούν στο τραμπολίνο, γελούν με την ψυχή τους (φωτό)

Η γιορτή είναι πολύ δημοφιλής!  Αυτή η πρώτη μέρα προς τιμήν της εκατονταετηρίδας του Rainier III τελείωσε με πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από το ανάχωμα που φέρει το όνομά του. Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι το τέλος της βραδιάς...

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ