Χρόνια πολλά στον γοητευτικότερο πρίγκιπα της Ευρώπης - 39 ετών έγινε ο Φέλιξ του Λουξεμβούργου (φωτό)

Χρόνια πολλά!

Ο πρίγκιπας Φέλιξ του Λουξεμβούργου γίνεται 39 ετών!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Point De Vue (@pointdevue)

Είναι το δεύτερο παιδί του Μεγάλου Δούκα Ερρίκου και της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας Τερέζας του Λουξεμβούργου,. Ο πρίγκιπας ζει στη Γερμανία με την οικογένειά του. Είναι παντρεμένος με την Claire Lademacher και είναι πατέρας της πριγκίπισσας Amalia και του πρίγκιπα Liam.

Ο πρίγκιπας Félix γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1984 στο Μαιευτήριο Grand Duchess Charlotte στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Νονοί του είναι ο Πρίγκιπας Ζαν και η Καταλίνα Μέστρε. 

Το 1998, πήγε στο ελβετικό οικοτροφείο Collège Alpin International Beau Soleil στο Villars-sur-Ollon. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο οικοτροφείο, θα συναντούσε τη μέλλουσα σύζυγό του. Το 2003, αποφοίτησε από το γυμνάσιο με άριστα και εντάχθηκε στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, πριν αποφοιτήσει, αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους υγείας γύρω από έναν τραυματισμό στο γόνατο.

Μεταξύ 2003 και 2004, ο πρίγκιπας Φέλιξ έδειξε ενδιαφέρον για διάφορους τομείς σπουδών, όπως οι πολιτικές επιστήμες , η ψυχολογία και η επικοινωνία, οδηγώντας τον να παρακολουθήσει σχολεία στην Αγγλία και το Βέλγιο. Έχει επίσης ολοκληρώσει μαθήματα σε διάφορες εταιρείες προκειμένου να αποκτήσει επιπλέον επαγγελματική εμπειρία.

Το 2005, ο πρίγκιπας Félix εντάχθηκε στο τμήμα Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της Grand Chelem Management SA, μιας ελβετικής εταιρείας που ειδικεύεται στη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Εργάστηκε ως ανεξάρτητος σύμβουλος της εταιρείας. 

Το 2013, ο Πρίγκιπας παντρεύτηκε την Claire Lademacher και μαζί διαχειρίζονται το Château Les Crostes - ένα κτήμα κρασιού στο Lourges στη Γαλλία - από τον Οκτώβριο του 2013. Το 2016 έγινε πρόεδρος του συνδέσμου Lorgues Terre de Vins, με στόχο την προώθηση της πόλης ως τουριστικού και οινικού προορισμού. Επίσης το 2016 ο Félix, η Claire και μερικοί φίλοι δημιούργησαν την εταιρεία Young Empire, η οποία είναι μια μάρκα ρούχων, επίπλων και οικιακών ειδών για παιδιά.

Εκτός από τα λουξεμβουργιανά, γαλλικά, γερμανικά, μιλάει άπταιστα αγγλικά και ιταλικά. Έχει βασικές γνώσεις και στα ισπανικά.

Διαβάστε ακόμη: Λουξεμβούργο: Ο γοητευτικός πρίγκιπας Felix, η επιστήμονας πριγκίπισσα Claire & τα πανέμορφα παιδάκια τους ποζάρουν για την πιο ανέμελη χριστουγεννιάτικη φωτό

Ονομάστηκε προς τιμή του πρίγκιπα Félix de Bourbon-Parme, του προπάππου του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ