Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό: Επισκέφθηκε την Ελαφόνησο για λίγες ώρες - Το συνέδριο για τα... λεοντόψαρα της Μεσογείου

Ο Πρίγκιπας του Μονακό στηρίζει τις δράσεις του νησιού....

Στην Ελαφόνησο -το ελληνικό νησί που επιθυμούσε διακαώς να επισκεφθεί- έφτασε χθες ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό ως επίτιμος προσκεκλημένος του συμποσίου «Elafonisos Eco Week» που διοργανώνεται από τον Οικολογικό Σύλλογο Ελαφονήσου, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρίγκιπας του Μονακό παρέμεινε στο «μοναδικό» νησί της Πελοποννήσου για λίγες ώρες, αλλά δεσμεύθηκε πως θα επιστρέψει. «Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να ανακαλύψω αυτό το μοναδικό νησί. Δυστυχώς θα είμα εδώ μόνο για λίγες ώρες, όμως αυτές οι λίγες ώρες αρκούν για να μου δώσουν το κίνητρο να το επισκεφθώ ξανά.

 

 

Σήμερα είμαστε συγκετρωμένοι εδώ για να αναλάβουμε μια κοινή δέσμευση για την αειφόρο ανάπτυξη» ανέφερε παρευρισκόμενος στο συμπόσιο.

 

Δείτε επίσης: Πριγκίπισσα Σαρλίν: Ξεχάστε το ξανθό μαλλί - Η νέα αλλαγή που μας άφησε άφωνους!

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης του νησιού με σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία της φύσης.

Και όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η δήμαρχος, «δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία του προορισμού και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η τιμητική για το νησί μας επίσκεψη του πρίγκιπα Αλβέρτου».

Υπενθυμίζεται ότι η στρατηγική του δήμου έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες στη βάση του συνθήματος «επιλεγμένη από τη φύση» που υλοποιούνται συστηματικά με μια σειρά δράσεων που, πέρα από τη συμμετοχή στο φόρουμ στο Μονακό, αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα με διαφορετική θεματολογία, όπως η πολιτιστική διπλωματία, το πρόγραμμα Interreg Greece Italy και ο γαμήλιος τουρισμός, που δίνουν τη δυνατότητα στο νησί να καταστεί ευρύτερα γνωστό στο παγκόσμιο κοινό με ειδικά ποιοτικά ενδιαφέροντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ