Εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης 2023 - Έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων (φωτό)

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γιόρτασαν την 9η Μαΐου με εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, με τίτλο «Ημέρα της Ευρώπης 2023 - Έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων».

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η κ. Νιόβη Ρίγκου, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα επεσήμανε πως «Σήμερα γιορτάζουμε την Ευρώπη που πιστεύει και επενδύει στους ανθρώπους της! Κάνει τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της ψηφιακής πραγματικότητας μια μεγάλη ευκαιρία. Εφοδιάζει ειδικά τους νέους και τις νέες της  με τις κατάλληλες δεξιότητες για να ανταποκριθούν με επιτυχία  στις νέες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, υπενθύμισε ότι «Σε ένα χρόνο από σήμερα, θα ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές Εκλογές. Πρωτίστως διακυβεύεται το πολιτικό πρόσημο της Ενωμένης Ευρώπης που θα κληθεί να υπηρετήσει την νέα αποστολή της για μια ανάπτυξη πράσινη, ψηφιακή και δίκαιη. Μαζί, οι λαοί της Ευρώπης, μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα για ένα καλύτερο αύριο -έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό είναι η Δημοκρατία στην Πράξη».

image011.jpg

Ακολούθησαν δυο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους ευρωπαϊκών και εθνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δεξιοτήτων. Στη εκδήλωση συμμετείχαν 7 σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως επισήμανε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, «Η πρόσβαση όλων των Ευρωπαίων στην κατάρτιση και στις δεξιότητες πρέπει να καταστεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων. Σήμερα αρχίζει η επανάσταση δεξιοτήτων που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Επενδύουμε πρωτοφανείς πόρους σε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε: Το ανθρώπινο δυναμικό της Ευρώπης».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες έλαβαν ενημερωτικό υλικό από τα ειδικά διαμορφωμένα Περίπτερα των Πρεσβειών από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), από Ευρωπαϊκούς φορείς και δίκτυα καθώς επίσης και από δημόσιους φορείς.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ